Sisak proslavio Dan sporta!

pm

261020211635279368.jpeg

Usprkos vjetru, ispred sisačkog su se bazena okupili najbolji sisački sportaši i pokazali sugrađanima da je sport doista lijek za dušu i tijelo te kako je sve moguće uz malo truda, i to sve u sklopu 23. Svjetskog dana sporta. Naime, to je dan sporta za sve, dan za podizanje svijesti o pokretu i aktivnom življenju osoba svih dobi, s ciljem promicanja pozitivnog stava prema tjelesnoj aktivnosti kao preduvjetu zdravog i aktivnog načina života.  Zanimljva je činjenica da je  grad partner Sisku ove godine japanski grad Bungo-ono.

Mogu biti ponosan što Sisak po 23. put obilježava Dan sporta i stvarno možemo biti ponosni na današnje mlade koje imamo u gradu Sisku. Slobodno se ne trebamo sramiti pojedinaca koji su zadnjih  nekoliko dana doveli naš grad na loš glas. Današnja djeca i mladi su pokazala da  u ovom gradu postoji sportsko natjecanje i tolerancija i hvala im na tome“, otkrio nam je sisački dogradonačelnik Marko Krička.

U obilježavanju Svjetskog dana sporta sudjelovali su razni sportski klubovi, udruge, škole, vrtići, rekreativci i znatiželjni građani. Uz puno plesa, pjesme, razgibavanja i skakanja Sisak je pokazao da je sport još jedna njegova odlika i da ima puno mladih i odličnih sportaša koji će jednog dana braniti njegove boje na svjetskim natjecanjima.

najčitanije