Sisak ovaj vikend domaćin 5. Mladifesta Hrvatska

imp

Mladifest 06 2023 1920x1080

U organizaciji Marijine legije, a uz potporu Sisačke biskupije, ove će godine od 30. lipnja do 2. srpnja u župi sv. Kvirina biti održan 5. Mladifest Hrvatska.

 

Geslo ovogodišnjeg susreta je „A s njome su nam došla sva dobra i od ruku njezinih blago nebrojeno“ (Mudr 7,11).

 

Tijekom tri dana posjetitelji će sudjelovati u susretu tijekom kojeg će čuti svjedočanstva i kateheze. Uz molitveni program bit će svaki dan prilika za ispovijed.

 

Detaljan program predstavili su na nedavno održanoj konferenciji za medije predstavili biskup Vlado Košić, povjerenik za pastoral mladih Marijan Štingl, župnik domaćin Robert Jakica i predsjednik Marijine legije iz Petrinje Vlado Sučec.

mladifest

Na 5. Mladifestu će već prvog dana, u petak 30. lipnja, svjedočiti izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. Katehezu će održati međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić. Prvog dana će biti održan i križni put, a za svaku postaju će razmatranje napisati jedan hrvatski branitelj. Misno slavlje će služiti sisački biskup Vlado Košić.

 

Drugi dan započinje koncertom Nazaretske skupine Marijine legije, a slijedi svjedočanstvo fra Marinka Šakote koji će progovoriti o svom poznanstvu s fra Slavkom Barbarićem koji je pokrenuo međugorski Mladifest 1989. godine. O svom obraćenju govorit će i bivši vaterpolo reprezentativac Vedran Jerković, a katehezu će održati fra Marin Karačić. U večernjim satima slijedi koncert duhovne glazbe s brojnim izvođačima duhovne glazbe.

Mladifest5-plakat-final-723x1024

Idućeg dana će svjedočiti fra Marinko Šakota koji će progovoriti o svom poznanstvu sa fra Slavkom Barbarićem koji je pokrenuo međugorski Mladifest 1989. U večernjim satima slijedi koncert duhovne glazbe.

 

Trećeg dana Mladifesta svjedočit će bračni par Pere i Katarina Eranović, misno slavlje će predvoditi šibenski biskup Tomislav Rogić, a klanjanje će voditi povjerenik za mlade Sisačke biskupije vlč. Marijan Štingl.

 

Sva tri dana susret će pjesmom animirati zbor te bend članova Marijine legije Kraljica od Sabe. Njihova pjesma „Vodi nas“ himna je 5. Mladifesta Hrvatska.

Mladifest-06-2023-A6-letak-web2-726x1024

Pozvavši u Sisak biskup Košić je rekao kako je ovo zborovanje prožeto molitvom i svjedočanstvima koja potiče mlade da ustraju u vjeri i da dožive zajedništvo i ljepotu Crkve, te kako sve koji dolaze u Sisak očekuju otvorena srca i domovi.

 

„Dođite, poklonimo se Gospodinu koji nas stvori jer on je Bog naš, a mi njegova draga djeca koju neizmjerno voli, a usuđujem se reći isto toliko treba. Ostavimo sve tih dana i dođimo na naš i Njezin 5. Mladifest“, ističe u pozivu predsjednik Marijine legije za Sisačku biskupiju Vlado Sučec.

 

Više informacija o hrvatskom Mladifestu mogu se naći na internetskoj stranici te na Instagram i Facebook profilu festivala.

najčitanije