Sisak nositelj PPS destinacije „Zeleno-plava oaza“

vj

261020211635280015.jpeg

Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice donijelo je odluku o dodjeli oznake “PPS DESTINACIJA” u 2015. godini destinaciji ZELENO-PLAVA OAZA. Ova destinacija obuhvaća gradove Sisak, Kutina, Petrinja, Glina, Hrvatska Kostajnica, Novska i Popovača, te općine Gvozd, Jasenovac, Lekenik, Lipovljani i Topusko, a koordinator PPS destinacije “Zeleno-plava oaza” je TZG Sisak.  PPS destinacija “Zeleno-plava oaza” obuhvaća dvije ključne grupe proizvoda, ekološki turizam i kulturno povijesni turizam.

Kako saznajemo od Milijane Borojević, direktorice Turističke zajednica Grada Siska, oznaka „PPS destinacija“ dodjeljuje se s ciljem poticanja razvoja atraktivne i konkurentne destinacijske ponude s dodanom vrijednošću u razdoblju pred i posezone, te uspješne tržišne komunikacije koja može pridonijeti boljoj vidljivosti i vrijednosnoj percepciji Hrvatske kao destinacije koja ima atraktivnu ponudu u PPS razdoblju.

Inače, za određene mjere iz Programa za potporu u 2015. godini mogli su se kandidirati samo članovi destinacijskog PPS kluba (pravne i fizičke osobe te OPG-i/seljačka domaćinstva koje su već registrirane za pružanje usluga u ugostiteljstvu i turizmu, te jedinice lokalne samouprave na destinacijama s oznakom „PPS destinacija“ koji su dodjeljeni u 2014. godini.

najčitanije