Sisak jutros pogodio jak potres - ipak, nastala samo manja materijalna šteta

nn

261020211635208905.jpeg

Jutros u 6:24h osjetio se snažan potres u Sisku. Prema informacijama Hrvatske seizmološke službe, riječ je o potresu magnitude 5,5 stupnja po Richteru, s epicentrom 7 kilometara od Zagreba, 4 kilometra od Kašine. Potres se osjetio u Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj i Bosni i Hercegovini. Potom je u Zagrebu, oko 7 sati, uslijedio potres jačine 5,0 stupnjeva po Richteru, a treći potres je zatresao Zagreb oko 7.41, jačine 3,7 po Richteru.

Kako doznajemo od načelnika Stožera civilne zaštite grada Siska, zamjenika gradonačelnice, Marka Kričke, Sisak je pretrpio samo jednu manju materijalnu štetu na području naselja Prelošćica, no aktivirane su službe Crvenog križa grada Siska koje će danas ili sutra krenuti u ispomoć Zagrebu.

Krička je ovim putem ponovio da je Stožer civilne zaštite grada Siska sinoć donio odluku o strogoj zabrani svih okupljanja i zadržavanja na javnim površinama, kako bi se spriječilo širenje korona virusa.

Dodajmo da je u Zagrebu situacija puno teža, ozlijeđeno je 15-godišnje dijete i stanje mu je vrlo kritično. Kad je riječ o materijalnoj šteti, u potresima je najviše nastradao stari dio grada, Nikolićeva, Gajeva i Đorđićeva ulica, a palo je i 10-ak metara južnog tornja zagrebačke katedrale.

Nadležne službe pozivaju građane da ne borave kraj zgrada koje se mogu urušiti i da se ne grupiraju na javnim površinama, te da se nastave pridržavati svih uputa vezanih uz suzbijanje korona virusa.

najčitanije