Sisak još bliži Zagrebu

imp

261020211635274736.jpeg

Nakon devet godina završeni su radovi na 11 km dugoj dionici autoceste Zagreb-Sisak od čvora Jakuševca do Velike Gorice. Ukupna je vrijednost radova 1,645 milijardi kuna, od čega je 560 milijuna kn potrošeno na izvlaštenje nekretnina. Upravo je zbog tog gradnja trajala toliko dugo.

Dionica Jakuševec – Velika Gorica počinje u čvoru Jakuševec, dugačka je 10,9 kilometara i kod čvorišta Velika Gorica jug spaja se s autocestom A11 Zagreb – Sisak. Na ovoj su dionici izgrađena ukupno četiri čvorišta i priključka: Jakuševec, Veliko Polje, Velika Gorica i Velika Gorica jug, dva vijadukta, industrijski kolosijek, pješački pothodnik te tri putna prijelaza.

Završetkom ove dionice u prometu će biti 31,1 km od ukupno 48,1 km autoceste A11 Zagreb – Sisak. Važno je naglasiti da dionica neće biti u sustavu naplate cestarine i kao takva ima karakteristike tzv. “magneta” za privlačenje prometa i sigurnog odvijanja prema dionici autoceste Velika Gorica – Buševec – Lekenik, te dalje spojem na državnu cestu prema Sisku.

najčitanije