Sisak ima i dvostruku Oskarovku

nn

261020211635253737.jpeg

Uz Siščanina Adriana Božića, pobjednika državnog natjecanja iz logike, dobitnika Oskara znanja o kojem smo već pisali, Sisak ima i dvostruku dobitnicu ove vrijedne nagrade.

Lorna Obućina prvi je Oskar znanja dobila 2015. u disciplini SOLFEGGIO (II kategorija) u kojoj je osvojila prvu državnu nagradu, a isti uspjeh je ponovila i ove godine kad je osvojila svoj drugi Oskar znanja u disciplini SOLFEGGIO (IV kategorija), također osvojivši prvu državnu nagradu.

IMG_0033

Lornin uspjeh je tim veći što je jedina učenica u Hrvatskoj koja u disciplini SOLFEGGIO u sve četiri kategorije ima prvu državnu nagradu, a na državnim i regionalnim natjecanjima je najmanje dvije godine mlađa od svih ostalih natjecatelja.

Ove i još mnoge druge uspjehe Lorna postiže pod budnim okom mentorice, profesorice u Glazbenoj školi Frana Lhotke, Ankice Vujnović-Tonković, koja je i sama osvojila dva Oskara znanja za izvrsne rezultate u radu s učenicima.

Podsjećamo, Oskar znanja je priznanje koje pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Agencije za odgoj i obrazovanje i Zajednice županija, dobivaju učenici državni prvaci na natjecanju u znanju i učenici koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima.

najčitanije