Sisak – grad bogatog ljudskog potencijala

st

261020211635273342.jpeg

Sisak je oduvijek bio grad jakog i angažiranog civilnog društva, a Siščani ljudi velikog srca i ustrajni da svoje ideje izguraju do kraja. Malo, ali poticajno priznanje za trud i uspjehe onih najistaknutijih stiglo je od Grada Siska.

‘Imali smo potrebu napraviti druženje s ljudima koji su obilježili 2015. godinu. Neki slave lijepe obljetnice, neki su ostvarili dobre rezultate u svojim područjima. Slika je zaista šarolika i Sisak se ima čime pohvaliti i na kulturnom i na sportskom i na znanstvenom i na svim ostalim područjima, te da smo, što se tiče ljudskog potencijala i kapaciteta, zaista bogat grad’, rekla je gradonačelnica Kristinom Ikić Baniček.

Sugrađani koji su nas samostalnim radom ili radom u udrugama i institucijama u 2015. godini učinili ponosnima su Samanta Livačić, volonterka koje je radila s izbjeglicama u Opatovcu, Snježana Dobrinić, odgajateljica iz DV Sisak Stari koja je inicirala projekt Jedi odgovorno, pjesnik Nikola Tadić, Zdenka Zovko Brodarac, prodekanica za znanost i financije na Metalurškom fakultetu koji ove godine slavi 55. obljetnicu, Ema Harčević, učenica 5. razreda OŠ Braća Ribar pobjednica natječaja za likovno rješenje poštanske marke, Dean Rukljač, sportski direktor Plivačkog kluba Sisak Janaf koji ove godine slavi 20. obljetnicu, Patrik Sladović, učenik 5. razreda OŠ Braća Ribar koji je pobijedio na državnom natjecanju u čitanju na glas, Danijel Dadović, doktorand Fakulteta organizacije i informatike koji vodi Centar za podršku studentima i razvoj karijera na tom fakultetu, Miroslav Međimorec, jedan od najstarijih članova DVD-a Sisak koji ove godine slavi 150. obljetnicu, Marita Čatić, učenica 8. razreda OŠ Braća Ribar i jedna od najboljih sisačkih učenica, Agan Velić iz NUR-a koji ove godine slavi 10. obljetnicu, Davor Soldić iz Hokejaškog kluba Sisak koji ove godine slavi 85. obljetnicu, Marijeta Rimay iz Športskog plesnog kluba TOP STEP, Anton Trtanj koji je ove godine stoti put dao krv, Josip Peternel iz Građansko-željezničarske glazbe Sisak koja obilježava 95.-tu obljetnicu, Lada Furlan Zaborac i Dinko Tomljanović iz Bambi Molestersa te Damir Kukuruzović, vlasnik Siscia Jazz Cluba koji je ove godine dobio nagradu kao najbolji klub u Hrvatskoj.
Svi prisutni zaslužili su pozornost i poštovanje svih nas, čestitamo im na njihovim uspjesima!

najčitanije