Sisak domaćin međužupanijskog natjecanja mladeži Crvenog križa

imp

Natjecanje i smotra mladih Hrvatskoga Crvenog križa održava se od 1996. godine. Cilj natjecanja je promovirati temeljna načela Međunarodnog pokreta Crvenog križa te upoznati i uključiti što veći broj mladih u humanitarne programe kojima je svrha pomoći svima gdje god je to potrebno. Natjecanje se odvija na tri razine i to školskoj (općinskoj ili gradskoj) međužupanijskoj i državnoj, a provjerava se teorijsko znanje o Pokretu Crvenog križa, međunarodnog humanitarnog prava i ljudskim pravima, pravima djeteta kao i poznavanje pružanja prve pomoći.

Nakon gradskog natjecanja koje je održano u ožujku 2019., godine sada se u Hrvatskoj održavaju Međužupanijska natjecanja mladih HCK, a sisački Crveni križ u subotu, 6.travnja, domaćin je 11.Međužupanijskog natjecanja mladih HCK, Zagrebačke i Sisačko moslavačke županije.
Na Međužupanijsko natjecanje mladih HCK prijavilo se sedamnaest ekipa. Ekipe iz Zagrebačke županije dolaze iz Društava Crvenog križa: Dugo Selo, Ivanić Grad, Jastrebarsko, Samobor, Sv. Ivan Zelina, Vrbovec i Zaprešić, a ekipe iz Sisačko moslavačke županije dolaze iz GDCK Gline i Siska.
Natjecanje u prostorijama OŠ 22.lipnja počinje u 10 sati, a pobjednička ekipa iz odlazi na Državno natjecanje mladih koje će se 11. svibnja održati u Našicama.

najčitanije