Sisak dobiva Centar igre i knjižnicu igračaka

imp

Sisak će se uskoro moći pohvaliti novom knjižnicom, ali ne bilo kakvom, već knjižnicom igračaka.
Osnovna ideja projekta Centar igre i knjižnica igračaka je višestruko korištenje igračaka. Na ovaj način roditelje i djecu želi se potaknuti da igračke kojima se djeca više ne igraju ne bacaju već da ih doniraju knjižnici igračaka, te na taj način i recikliraju, ističe Sanja Brajković ravnateljica POU Korak po korak.
„Otvorit će se u prostoru OŠ Braća Bobetko. Ideja je da se otvori jedno zabavno mjesto za djecu i roditelje ali i za sve ljude koji žive na tom području, u toj zajednici kako bi imali prostor u kojem se mogu doći zabavljati, igrati, družiti, nešto i naučiti. Unutar prostora knjižnice igračaka moći će isprobati neke nove igračke, neke možda posuditi i vratiti a neke i donirati. Ideja je da se ljudi mogu okupljati na jednom mjestu i da mogu ustvari dobiti nešto za sebe ali i pružiti nešto svojoj zajednici.“ – rekla je Sanja Brajković.

knjižnica igračaka
Centar igre će biti zabavno mjesto na kojem će se djeca i članovi njihovih obitelji, bez obzira na dob, moći igrati i sudjelovati u kreativnim i društvenim igrama, mjesto gdje će se moću družiti i učiti. Iznajmljivanje igračaka kao i učlanjenje je besplatno.
„Igračke se mogu posuditi na period od dva tjedna s mogučnošću produljenja. Ograničen je broj igračaka za posuđivanje po obitelji, to su dvije igračke. No uvijek se možete doći igrati u knjižnici. Počinjemo s jednim određenim kapacitetom igračaka, veći dio igračaka je nov (kupljen sredstvima projekta) a dio igračaka je doniran. Time se pokazuje solidarnost jednih prema drugima, ali i ekološka osviještenost jer se igračke ne moraju bacati već se mogu donirati.“ – kaže Brajković.

knjižnica igračaka 3 knjižnica igračaka 2
Knjižnica igračaka svakim je danom sve spremnija za svoje veliko otvaranje, nakon čega će igračke napokon imati priliku dobiti svoju djecu koja će se s njima rado igrati, podijeliti ih sa svojim roditeljima, bakama i djedovima, braćom i sestrama i prijateljima.
Otvorenje se očekuje, najavljuje Brajković, idućeg tjedna – „Otvaranje je u slijedeću srijedu, a već u četvrtak se možete doći igrati. Možete nas pratiti na Facebooku gdje ćemo objavljivati sve aktivnosti budući da osim otvaranja samog Centra igre i knjižnice igračaka koji će biti otvoreni svaki utorak i četvrtak od 17 do 20 sati, mi ćemo unutar tog vremena organizirati različite aktivnosti o kojima ćemo obavještavati upravo preko Facebook stranice.“
Znači u prostoru OŠ Braća Bobetko u Capragu od iduće srijede zaživjet će Centar igre i knjižnica igračaka – mjesto, kako mu ime kaže, gdje ćete se svakog utorka i četvrtka od 17 do 20 sati moći igrati čime poželite – a poneku igračku i posuditi pa se igrati doma.
Za klince raj a za roditelje rasterećenje kućnog budžeta.

najčitanije