Sisačko Gradsko vijeće nije prihvatilo izvješće o radu Kristine Ikić Baniček

imp

Gradsko vijeće Grada Siska na jučerašnjoj sjednici nije prihvatilo izvješće o radu Kristine Ikić Baniček, za drugu polovicu 2021.godine.

 

HDZ-ova vijećnica Sanja Mioković postavila je gradonačelnici pitanje o dijelu u kojem se kaže da su aktivno sudjelovali u e-savjetovanju prijedloga Programa društvene i gospodarske revitalizacije potpomognutih područja Sisačko-moslavačke županije.

„Koji su to konkretni potezi i projekti za revitalizaciju potpomognutih područja Sisačko – moslavačke županije koji su stigli kao prijedlog Grada Siska? Je li ta pomoć bila i u tome da niste dopustili da Grad Petrinja i Grad Glina uđu u ITU mehanizam, iako se zna da 70% sredstava dobiva grad sjedište (znači Sisak tu ne bi izgubio ništa), a ostatak od 30 % bi se raspodijelio na ove gradove koji su nakon potresa itekako zaslužili ući u ITU mehanizam?“, pitala je Mioković.

 

Niti gradonačelnica, niti resorna pročelnica nisu željele izaći za govornicu i odgovoriti na ovo pitanje pa se pristupilo glasovanju o izvješću o radu Kristine Ikić Baniček za razdoblje srpanj – prosinac 2021.godine.

S 8 glasova protiv i 4 suzdržana glasa izvješće o radu gradonačelnice nije prihvaćeno.

 

 

Foto – YouTube Grad Sisak

najčitanije