Sisački vrtići osigurali dežurstva za djecu

mradenovic

261020211635209025.jpeg

Do 1. travnja odgođeni su svi javni programi i manifestacije i sva okupljanja. Na dva tjedna zaustavljena je nastava u osnovnim školama u kojima su osigurana dežurstva za prihvat djece koju roditelji ne mogu zbrinuti kod kuće.

Dječji vrtić Sisak Stari organizirao je prihvat djece u objektu Različak u Lonjskoj ulici, a djeca iz Dječjeg vrtića Sisak Novi koja nemaju organizirano čuvanje kod kuće zbrinuta su u objektu Radost u Ulici Hrvatskog narodnog preporoda.

”DV Sisak Stari inače djeluje na pet lokacija, ali sada na preporuku Nacionalnog stožera civilne zaštite i resornog ministarstva, organizacija rada odvija se u dežurstvima. Zasad nam dolazi od jednog djeteta, najviše smo ih ovaj tjedan imali sedam. Tome smo prilagodili i ritam našeg rada. Ključno je da se svi držimo tih preporuka, kako bi se mogućnost zaraze smanjila na najmanju moguću razinu”, rekla je ravnateljica DV Sisak Stari Tihana Kokanović te dodala kako je u vrtićima i inače higijena na visokoj razini, a sada su na ulazima postavljena dezinfekcijska sredstva.

Roditelji vrtićke djece i korisnika produženog boravka u školama dobit će za naredno razdoblje umanjene račune razmjerno tome koliko će škole i vrtići dugo biti zatvoreni.

najčitanije