Sisački vatrogasci danas slave svog zaštitnika sv. Florijana

imp

Danas je Sveti Florijan – zaštitnik vatrogasaca i odlična prilika da provjerimo kako dišu naši vatrogasci.
Na području Siska djeluje vatrogasna zajednica sastavljena od 18 DVD-a i dvije JVP – Grada Siska i sisačke Rafinerije. U brojkama to je 1800 članova, od čega je 500-tinjak djece.
Prošle su godine izašli na 366 intervencija, a u ovoj godini do sada su intervenirali 140 puta.
„Moram spomenuti da je u tim intervencijama nastala šteta na materijalnoj imovini u visini od 2.390.000 kuna dok je spašena imovina u iznosu od 14.140.000 kuna. No na žalost u vatrogasnim intervencijama je stradalo 10 osoba a 16 je završilo sa teškim tjelesnim ozljedama.“ – izvijestio je Miroslav Golub, zapovjednik JVP Grada Siska.
Radilo se i na obnovi vatrogasnih domova, pa je između ostalog istaknuoje Ivica Šolaja predsjednik Vatrogasne zajednice Grad Siska, DVD Lonja dobio novo vatrogasno spremište. „Konačno smo sanirali i probleme u DVD Kratečko i počeli smo proširivati još jedan prostor za DVD Svinjičko a u fazi smo opremanja kuhinja u mnogim DVD-ima.“ – rekao je Šolaja.

PRIJEM-VATROGASACA-01-1

Svoj dan sisački će vatrogasci obilježiti kroz niz događanja. Večeras je u sv. Kvirinu misa od 19 sati. Iduću subotu, 13. svibnja, je već tradicionalna vatrogasna karavana i pokazna vježba u centru grada a kraj lipnja i početak srpnja rezervirani su za gradska i županijska vatrogasna natjecanja.

najčitanije