Sisački srednjoškolci na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola WorldSkills Croatia 2019.

mradenovic

U organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Zagrebački velesajam će 27.- 28.ožujka, u šest paviljona ugostiti Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2019. Najbolji učenici će u 43 strukovne discipline pokazati svoje vještine. Ovo inovativno događanje ujedno će biti i najveće strukovno natjecanje u ovomu dijelu Europe, a u prilog tome govore brojke – 43 discipline, više od 2 000 sudionika (580 natjecatelja i sudionika smotri, 450 mentora, 600 nastavnika i učenika volontera te 220 članova prosudbenih povjerenstava). Novi, osuvremenjeni koncept strukovnih natjecanja usklađen je sa standardima svjetskih i europskih natjecanja mladih u vještinama (EuroSkills i WorldSkills) te sličnim događanjima u drugim zemljama.
Na natjecanju će sudjelovati i učenici sisačkih srednjih škola. Učenici Srednje škole Viktorovac natjecat će se u disciplinama frizerstvo te ugostiteljsko posluživanje. U disciplinama stolarstvo, vožnja motornog vozila, prometna tehnologija i soboslikarstvo natjecat će se učenici Strukovne škole Sisak. Ekonomska škola Sisak svog natjecatelja ima u disciplini računovodstvo, Industrijsko – obrtnička u električnim instalacijama, a Tehnička škola u disciplini eko laboratorij.
Jedna od glavnih svrha novoga modela natjecanja je promocija i popularizacija strukovnog obrazovanja te poticanje učenika završnih razreda osnovnih škola na upis u strukovne škole. Više informacija o natjecanju možete pronaći ovdje.

najčitanije