Sisački rukomet kreće ispočetka: Siscia je prošlost, Sisak je budućnost

ibb

271020211635293219.jpeg

Rukometni klub Siscia, nekad omiljeni sisački prvoligaš, do prije godinu dana bio je top tema sisačkih sportskih terena, ali i političke scene – u ne baš pozitivnom kontekstu: trošenje ogromnih količina novca iz gradske blagajne i slične afere nisu mu služile na čast.
Sisački sportski entuzijasti više “ne žele politiku u svoju butigu”, odlučili su krenuti ispočetka, Sisciu ostaviti iza sebe i otvoriti novo poglavlje rukometa u Sisku.
Jedan od inicijatora sisačkog rukometnog preporoda, nekadašnji trener Siscie Josip Ražić, zajedno s još nekoliko lokalnih entuzijasta, osnovao je novi Rukometni klub Sisak koji danas, polako ali sigurno, ide prema povratku sisačkog rukometa u elitno hrvatsko društvo.

“Poslije turbulentnog zadnjeg ljeta bilo je upitno što će uopće biti sa sisačkim muškim rukometom. Naravno da Siscia više nije mogla ići naprijed, ostali su veliki repovi, većina igrača je bila sa strane i oni su svi napustili klub. Uz par entuzijasta i bivših igrača mi smo odmah reagirali i osnovali novi klub, Rukometni klub Sisak, da nam se djeca ne raziđu po drugim sportovima i da zadržimo tu ekipu pomladka”, kaže Ražić i napominje kako se s osnivanjem novog kluba uvijek kreće ispočetka, od najnižeg natjecateljskog ranga: “Mi smo svjesno ušli u to i u ovom trenutku znamo da će trebati još najmanje pet, šest godina da bi se vratili na neke stare slave” pojašnjava Ražić i dodaje kako će se ovoga puta ekipa sisačkog rukometa temeljiti na domaćim dečkima: iz Siska, Petrinje i bliže okolice.

Nova ekipa novog sisačkog rukometnog kluba itekako treba svoju publiku – osobito u nedjelju, na utakmici odlučujućoj za plasman u višu ligu: “Uspjeli smo doći u situaciju da se naši seniori, a radi se o mladim dečkima od 16, 17 godina, bore za višu ligu. U nedjelju nas u Brezovici očekuje derbi utakmica protiv Gaze iz Karlovca. Imamo jednak broj bodova i ekipa koja pobijedi ulazi u 3. Hrvatsku rukometnu ligu. Ja bih ovom prilikom pozvao sve ljubitelje rukometa da dođu i da podrže ove dečke. Zaslužili su to, odlični su sportaši i oni će se svojom igrom sigurno odužiti svima onima koji ih dođu gledati”, poručuje Ražić

Utakmica RK Sisak i karlovačke Gaze igra se 27. travnja u 20h. Ulaz je besplatan.