Sisački rafinerci dobili podršku premijera

imp

261020211635283782.jpeg

Predtstavnici Stožera za obranu Rafinerije zadovoljni su nakon održanog sastanak sa premijerom Zoranom Milanovićem. Na razgovor su otišli s velikim očekivanjima, a što je dogovoreno otkriva nam Predrag Sekulić koordinator Stožera
“Izvijestili smo premijera o sadašnjem stanju u Rafineriji, ali ne samo o Rafineriji nego u cijeloj Ini, jer napadi su sa svih strana. Premijer je bio djelomično upoznat sa situacijom međutim djelomično nije, tako da je možemo reći sa nekim stvarima ostao iznenađen. Spominjao je i prošle ugovore i prošle prodaje te kako su mu sa jedne strane ruke vezane. No istaknuo je kako podržava Stožer i da podržava očuvanje radnih mjesta te da će svakako djelovati u tom smislu. Na koji način, vidjet ćemo što će budućnost pokazati.” – kazao je Sekulić.

Podršku radnicima i Rafineriji dala je i sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček
“Prezentirali smo mu podatke koji jasno govore da sisačka Rafinerija može poslovati pozitivno. Dakle istinite podatke, ne one koje jedna strana jednostrano prezentira. Govorili smo o interesu ne samo grada Siska, nego i interesu cijele Hrvatske da se rafinerijska proizvodnja u Hrvatskoj zadrži.” — kazala je nakon sastanka s premijerom Milanovićem.

Podsjetimo kako je prerada domaće nafte u Rafineriji nafte Sisak obustavljena od srijede, 14.siječnja, za što iz Ine kažu da predstavlja uobičajenu mjeru optimizacije poslovanja, a ne zatvaranje rafinerije, dok iz Stožera za obranu sisačke rafinerije upozoravaju da je sve izglednije njeno trajno zatvaranje.

Izvor: vlada.hr

najčitanije