Sisački osnovnoškolci rasturaju na državnim natjecanjima

st

Sisački osnovnoškolci i ove su godine bili vrlo uspješni na raznim državnim i međunarodnim natjecanjima i smotrama. Sjajni su bili gotovo u svemu – prirodnim i društvenim područjima, stranim jezicima, kreativnim radovima, pa i u sportu. A priznanje im je danas odao i Grad Sisak. Učenici i njihovi mentori posjetili su Gradsku vijećnicu gdje su ih ugostili dogradonačelnik Vlado Andučić i pročelnik Goran Grgurač, čestitali im na njihovim uspjesima i uručili im prigodne poklone. Grad Sisak na njihove uspjehe, kažu, gleda s velikim ponosom.

‘Zadovoljni smo i ponosni što imamo ovakve mlade ljude koji su pokazali iznimne rezultate na širokom spektru djelatnosti. Tko ima ovakvu mladež, ne treba strepiti za budućnost’, rekao je dogradonačelnik Andučić, dodajući kako i sam nosi lijepe uspomene na školske dane.

‘Ja sam bio član novinarske sekcije, pisao zam za list ‘Plamen’ u OŠ Braće Ribar. I danas se rado sjećam svoje profesorice Ivanke Kovjanić Kovač mi je usadila taj odnos prema literaturi i stvaralaštvu. Išli smo na natjecanja i osvajali nagrade kao i ovi naši osnovnoškolci. Bilo je to jedno krasno životno iskustvo, vjerujem da će i ovi učenici jednog dana na svoje mentore gledati kao što ja gledam na svoju profesoricu.’

Jedna od najuspješnijih sisačkih učenica je Marita Čatić iz OŠ Braća Ribar, koja je ove godine sudjelovala na čak dva državna natjecanja, iz Tehničke kulture u području poduzetništva te iz literarnog stvaralaštva na Lidranu.

‘Postigla sam dobre uspjehe i planiram i iduće godine sudjelovati na natjecanjima jer su to dva područja koja volim i koja mi leže’, rekla je Marita. Ponosna na nju je i njezina mentorica iz Tehničke kulture, Marija Vrbanac.

‘S našim skromnim opremama ovo su vrhunski rezultati. Ja sma jako zadovoljna, marita je jako vrijedna. Podrška su nam bili i roditelji i možemo reći da smo uspjeli’, kaže profesorica Vrbanac.

Sjajno treće mjesto na državnom natjecanju iz astronomije osvojila je Tea Drndelić iz OŠ Viktorovac.

‘Zabavila sam se, puno sam naučila i rado bih to sve ponovila.’

Teina mentorica, profesorica Višnja Tadić, ima samo riječi hvale za ovaj veliki uspjeh.

‘Tea je konstantno u državnom vrhu. Postiže odlične rezultate, trudi se, i da imamo malo bolje mogućnosti što se tiče opreme, rezultati bi bili još i bolji.’

Vrijedne rezultate na državnim natjecanjima i smotrama postigli su: Petra Ivančić iz OŠ Braća Bobetko (mentorica Karolina Čutuk), Petra Randić i Tea Drndelić iz OŠ Viktorovac (mentorica Višnja Tadić), Tena Umljenović i Korina Pribičević iz OŠ 22. lipnja (mentorica Dragica Terzić), Daniel Novalić iz OŠ 22. lipnja (mentorica Alma Velić), Petra Golem, Saša Podić, Lana Pavišić, Ana Klara Rafaj, Nika Pancirov, Nola Brnad, Maja Sigur, Nina Podrić i Iskra Krnjaić iz OŠ 22. lipnja (mentorica Alma Šopić), Leona Cvitković iz OŠ Komarevo (mentorica Gordana Vasić), Matea Adamović iz OŠ Budaševo-Topolovac-Gušće (mentorica Karolina Grabić), Luka Tominac i Ivan Žgela iz OŠ Budaševo-Topolovac-Gušće (mentorica Dubravka Granulić), Ema Harčević i Martina Lipovščak iz OŠ Braća Ribar (mentorica Danica Podrić), Marita Ćatić i Lucija Bunjevac iz OŠ Braća Ribar (mentorice Đurđica Petković Biočić i Marija Vrbanac), Domagoj Sertić iz OŠ Braća Ribar (mentorica Jasminka Vidović Buinac, Ema Vuković iz OŠ Braća Ribar (mentorica Kristina Radanović).

Svim učenicima čestitamo i želimo nove velike uspjehe u idućoj školskoj godini!

najčitanije