Sisački liječnici spasili ženu s tri ubodne rane na srcu

imp

Veliki pothvat izveli su sisački liječnici. Spasili su život pacijentici koja je na hitni kirurški prijam stigla s tri ubodne rane na srcu i dvije na jetri, piše HRT.

 

Operacija šivanja srca trajala je nekoliko sati, a pacijentica se dobro oporavlja na odjelu intenzivne njege. Sisački kirurzi ističu da je to rijedak i nesvakidašnji slučaj te da su ozljede zahtijevale iznimno brzu reakciju.

Foto – HRT

 

– To nama nije toliko učestalo, ozljede prsnog koša posebno ne srca. Kod pacijentice smo morali biti brzi i ne razmišljati o ničemu osim da je probamo spasiti jer alternativa je bila sigurna smrt, rekao je dr. Igor Vrga, specijalist Opće kirurgije OB “Dr. Ivo Pedišić”, Sisak, za HTV.

 

– Kompletna ekipa anesteziološka i kirurška je cijeli život pod stresom, pod adrenalinom. Dok smo se oporavili trebalo nam je vremena, naglasio je dr. Davorin Stojaković, pročelnik službe za kirurgiju OB “Dr. Ivo Pedišić”, Sisak.

 

U timu liječnika koji je izveo ovaj komplicirani zahvat s pozitivnim ishodom bili su, uz dr. Stojakovića, i dr. med. Marlena Ljubičić sa odjela za radiologiju, specijalist opće kirurgije dr. med. Igor Vrga, anesteziolog dr. med. Toni Tominić te te dr. Tin Markeš – specijalizant anestezije.

 

 

 

najčitanije