Sisački Laburisti: „Želimo brzu željezničku liniju Sisak-Zagreb“

imp

Kraće putovanje vlakom iz Siska do Zagreba, želja je svih koji svakodnevno putuju bilo na posao, studij ili nešto drugo. Sada taj put traje 60 minuta a sisački Laburisti pokreću potpisivanje peticije kojom traže brzu željezničku liniju Sisak – Zagreb, čije bi putovanje trajalo upola manje – 30 minuta.
„Smatramo kako se svega 60 kilometara u današnje vrijeme bez izlika mora prelaziti za 30 minuta te kako je nedopustivo da je za odlazak na i dolazak s posla na toj relaciji dnevno potrebno odvojiti barem tri sata dragocjenog vremena. Onima koji zbog posla, studija i ostalih razloga putuju prema Zagrebu i obrnuto, potrebno je osigurati kvalitetan i brz željeznički prijevoz.
Ovu inicijativu pokrenuli smo početkom kolovoza javnim priopćenjem u kojem smo to isto predložili, a tada smo se zalagali i protiv ukidanja vlaka koji iz Zagreba kreće u 20:51. Taj vlak nije ukinut, a s obzirom da još nema odgovora HŽ-a o uvođenju brze linije, kako smo i najavili, krećemo s drugim korakom, odnosno potpisivanjem peticije za rješenje ovog problema.“ – rekao je Ivan Mlinarić.
Peticiju građani mogu potpisati na tržnici Kontroba, u utorak 11. listopada, četvrtak 13. listopada i subotu 15. listopada u vremenu od 9 do 12 sati te u Drugoj ulici, ispred Zgrade političkih stranaka, svaki dan od utorka, 11. listopada do petka 14. listopada, u vremenu od 18 do 20 sati.
„Mi, sisački Laburisti pozivamo naše sugrađane da iskažu solidarnost i zajednički se pokušaju izboriti za bolji položaj kako putnika tako i samog Siska. Očekujemo velik odaziv u nadi kako će se Siščani svojim potpisima založiti za olakšavanje putovanja svih naših sugrađana koji rade ili studiraju u Zagrebu jer nakon što je ovaj grad zbog manjka reakcije tiho pao na mnogim pitanjima, ne možemo očekivati da će nam netko drugi pomoći ako si ne želimo pomoći sami.“ – istaknuo je Mlinarić.

najčitanije