Sisački Komunalac uredio Park osjetila u Podsusedu

sisakportal-hr

261020211635270035.jpeg

Nakon vrlo uspješne prošlogodišnje realizacije projekta Park osjetila u Dječjem vrtiću Sisak Novi, kojim je Sisačko-moslavačka županija dobila prvi park osjetila za djecu predškolske dobi, vrijednost ovakvog projekta prepoznata je i izvan našeg grada i županije.
komunalac prije i poslije 1
Tako je Dječji vrtić Ružičnjak iz zagrebačkog Podsuseda, angažirao Komunalac Sisak za izradu, odnosno za nastanak sličnog parka osjetila i u njihovom dvorištu.
Posao je završen a Park osjetila u Podsusedu prostoru je dao funkcionalne, estetske i edukativne karakteristike. Novouređene komunikacijske staze izrađene su od različitih prirodnih materijala. Kretanje po takvim podlogama aktivira različite mišićne skupine, postiže se dinamika prostora, djeca uče kako koristiti sva svoja osjetila te „vidjeti“ prostor i sve što ih okružuje na drugačiji način, uče o različitostima, a sam boravak na otvorenom pozitivno utječe na koncentraciju, kreativnost i fizičku kondiciju. Sav biljni materijal koji je ugrađen u park ima svoju unaprijed definiranu ulogu, a to je aktiviranje ciljanog osjetila ovisno u kojoj zoni parka se nalazite.

Foto: Komunalac Sisak

najčitanije