Sisački HNS napustilo 105 članova

st

Sisački HNS ‘slabiji’ je za 105 članova, koliko ih je, nezadovoljno radom stranke, odlučilo vratiti svoje iskaznice. Ne slažu se, kažu, s vođenjem i provođenjem politike stranke u Sisku, koje provodi vodstvo.
Među njima je i 16 istaknutih članova koji obnašaju ili su nekad obnašali razne funkcije u stranci – bivši predsjednici ogranka, bivši tajnici, članovi Središnjeg odbora, članovi Predsjedništva i ostali.
Onemogućeni su, kažu, djelovati u stranci svojim radom, a kao razloge istupanja iz stranke navode izostanak bilo kakvog programa rada, ogranke i interesne odbore bez aktivnosti, nepoštivanje odluka Predsjedništva od samog Predsjedništva, izostanak bilokakve demokratske rasprave, autokratsko vođenje Predsjedništva, organiziranje tribina i tiskovnih konferencija bez koristi za stranku, bojkotiranje sjednica Gradskog vijeća, podjele u stranci, udaljavanje od koalicijskog partnera s kojim su pobijedili na zadnjim lokalnim izborima, kooptiranje u Predsjedništvo radi ostvarenja većine, isključenje nekih članova zbog drugačijeg viđenja rada u stranci te etiketiranja članova uvredljivim izrazima. Sve to je, kažu, uzrok gubitka motivacije za rad.
Većina odbjeglih HNS-u ipak nije definitivno rekla zbogom, no moraju biti ispunjeni neki uvjeti.

‘Ako se u dogledno vrijeme situacija promijeni, većina nas je spremna svoje znanje, iskustvo i slobodno vrijeme ponovno ponuditi HNS-u kako bi se u podružnicu vratili atmosfera i entuzijazam koji su postojali prije nekoliko godina’, rekla je predsjednica ogranka HNS-a Gradske četvrti Sisak Novi, Vesna Milakara.

‘Disidenti’ će, kažu, do lokalnih izbora podržati lijevu koaliciju, a aktiviranje kroz osnivanje nove stranke nije im u planu.

najčitanije