Sisački HDZ: Prikriva li gradonačelnica agresivnom retorikom nerad?

imp

Hdz 4

„HDZ je pokušao bojkotom Gradskog vijeća uskratiti kvorum kako se u Sisku ne bi gradile dvije POS zgrade na Zelenom Brijegu. HDZ mrzi Sisak i HDZ mrzi Zeleni Brijeg!“, napisala je nakon jučerašnje sjednice gradonačelnica Kristina Ikić Baniček na svom Facebook profilu.

 

Na tu njezinu objavu danas je konferencijom za medije ispred OŠ Ivana Kukuljevića reagirao gradski HDZ.
„Zar je primjereno jednoj gradonačelnici koristiti govor mržnje?“, rekao je na početku Tomislav Kralj, predsjednik sisačkog HDZ-a dodajući kako gradonačelnica na društvenim mrežama opet koristi neistinite navode i govor mržnje.

„U ponedjeljak smo postavili nezgodna pitanja gradonačelnici Siska kad smo tražili odgovore gdje su novci, gdje je oko 280 milijuna kuna koji su Kristini Ikić Baniček osigurani za sanaciju posljedica potresa?
Danas stojimo pred Osnovnom školom Ivana Kukuljevića, kojoj je osnivač Grad Sisak, školom čiji učenici i roditelji ni dan danas ne znaju status obnove i zašto Grad na čelu s Ikić Baniček nije pokrenuo obnovu?
Ovo je zgrada u kojoj su se generacije Siščana odškolovale i mjesto koje je imalo svoju tradiciju, svoju povijest. Danas je ruglo u centru grada. Gdje su sredstva koja ste dobili po osnovi potresa? Kristina Ikić Baniček, zašto ne obnavljate ovu školu, zašto ignorirate roditelje koji vam se obraćaju i postavljaju pitanja?“, istaknuo je Kralj podsjetivši da je do iskorištenja sredstava iz Fonda solidarnosti je preostalo samo 4 mjeseca te da sumnja da će ova zgrada do početka nove školske godine, kako je najavljeno iz Grada, biti obnovljeno.

„Postavili smo neugodno pitanje, gdje su novci, na što je sisačka gradonačelnica, neki kažu “facebook ratnica”, odgovorila da HDZ mrzi Sisak, HDZ mrzi Zeleni Brijeg.
HDZ-ova Vlada, HDZ-ov župan i HDZ-ovi predsjednici gradskih četvrti i mjesnih odbora u ove dvije godine učinili su više za Sisak nego što je SDP-ovka Ikić Baniček učinila u posljednjih 10 godina. Da, dobro je podsjetiti Siščane, 10 godina Siskom se čuje govor mržnje, podjele, slanje zaštitara na djecu, krade se od djece u sportskom klubu, gradonačelnica u jeku prijava projekata za obnovu ljetuje, ona leti na odmor u Francusku, izbiva iz grada…“, kaže Kralj.

 

“Podsjetit ću gradonačelnicu da je javno poticanje na nasilje ili mržnju kažnjivo Kaznenim zakonom, s predviđenom kaznom od 3 godine zatvora.”- istaknuo je Tomislav Kralj, dodajući kako će poduzeti mjere vezane uz govore mržnje.

 

“Dok ona sije mržnju, dijeli Siščane, ova zgrada gdje smo se danas okupili propada i mali Siščani tek sa sjetom gledaju kako se njihova škola ne obnavlja. Hoće li gradonačelnica iz svog kućnog budžeta i budžeta svojih prijatelja, privatnih poduzetnika, podmiriti troškove obnove kad propadnu sredstva iz Fonda solidarnosti?”, postavio je pitanje Tomislav Kralj predsjednik GO HDZ-a Sisak.

najčitanije