Sisački gimnazijalci prvi na Međužupanijskom natjecanju u debati

imp

Dav

Velika Gorica bila je proteklog vikenda domaćin Međužupanijskog natjecanja u debati s kojeg se učenici Gimnazije Sisak vraćaju kao osvajači prvog mjesta.

sdr

Na natjecanju je sudjelovalo 19 ekipa iz Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Primorsko-goranske i Sisačko-moslavačke županije, a debatiralo se šest kola od kojih su četiri bila na pripremljenu tezu “Ovaj dom bi uveo društveno ocjenjivanje građana (social credit system), a dva na ad hoc teze.

 

Boje Gimnazije Sisak branilo je pet ekipa, a najuspješnija je bila Prva ekipa u sastavu Paola Pendelić, Ivan Petrić i Matej Kasaić koja je osvojila 1. mjesto te se plasirala na državno natjecanje.

dav

Uz prvo mjesto ekipno, učenici Gimnazije Sisak su se istaknuli i kao izvrsni govornici te su posebno nagrađeni u kategoriji najboljih govornika natjecanja i to Paola Pendelić zlatnom medaljom za prvo mjesto koje je s njom podijelio Vid Đođo, učenik bjelovarske gimnazije, Ivan Petrić zauzeto je treće mjesto i okitio se broncom, a Matej Kasaić proglašen je petim najboljim govornikom.

 

Od ostalih sisačkih ekipa šesto mjesto je zauzela Peta ekipa u sastavu Nika Milnović, Maks Hajneman i Laura Gorenak , a ostale ekipe još čekaju konačne rezultate, no budući su sve upisale po tri pobjede očekujemo plasman među prvih 10.

Na natjecanju su sudjelovali još Dorotea Pešun, Blerona Muhadri i Nina Dugandžić – Gimnazija Sisak Treća, Matea Anušić, Kristina Dumić i Karla Korečić – Gimnazija Sisak Druga te Majda Škrbić, Jure Ćuk i Martin Dužić kao Gimnazija Sisak Četvrta.

Čestitamo učenicima i mentorici, prof. Marini Kasa! Puno uspjeha na državnom natjecanju!

 

 

Foto – Gimnazija Sisak

najčitanije