Sisački gimnazijalci drugi na državnom natjecanju iz odbojke!

st

Učenici sisačke Gimnazije osvojili drugo mjesto na državnom natjecanju srednjih škola u odbojci, što je najbolji sportski uspjeh u povijesti sisačkog srednjoškolskog sporta. Danas im je priznanje odao i Grad Sisak, u Velikom kabinetu Gradske vijećnice mlade je viceprvake primila gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
Do drugog mjesta na državnom natjecanju nije bilo lako doći, a kako je tekao put do tog uspjeha rekao je jedan od srebrnih odbojkaša gimnazijalaca, Jan Basta.
‘U skupini smo igrali protiv srednje škole iz Zadra te Gimnazije iz Požege. Obje smo utakmice dobili rezultatom 2:0. U polufinalu smo pobijedili Sportsku Gimnaziju koji su slovili za jednog od favorita, a u finalu smo poraženi od Rovinja i tako smo završili drugi. Ovo je do sada najbolji uspjeh sisačke Gimnazije na jednom državnom prvenstvu. Za sve nas to je bilo jedno jako lijepo iskustvo’, rekao je Jan, inače član OK Sisak. Neki članovi ove sjajne ekipe također su kolege u sisačkom prvoligašu, dok se ostali odbojkom bave samo u okviru školskog sporta.
Na ovom sjajnom uspjehu čestitala im je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
‘Gimnazija Sisak je važan dio života grada Siska i zbog toga vam čestitam na ovom uspjehu. Želim vam puno uspjeha u daljnjem radu. Za sve vaše školske i sportske potrebe smo vam na raspolaganju. Iako su srednje škole zakonski pod Županijom, a ne pod Gradom to ne znači to ne znači da ne cijenimo vaše napore i vaš trud i sva ulaganja u sportsku infrastrukturu su, između ostalog, i vama namijenjeni. Uskoro gradimo novu sportsku dvoranu koja će imati jako dobre uvjete za igranje odbojke i košarke’, rekla je gradonačelnica.
I mi se pridružujemo čestitkama za obje gimnazijske odbojkaške ekipe!

najčitanije