Sisački festival piva uz Bluzzy Threesome, Picksiebner i Pocket Palma

ibb

VI. Sisački festival piva održava se u subotu, 12. rujna kao dio manifestacije Dani industrijske baštine. Sisak je prvi grad u Hrvatskoj koji koristi bogatstvo svoje industrijske baštine, a priču je pokrenuo Gradski muzej Sisak. Ovogodišnjim Festivalom piva obilježava se 165 godina od osnutka prve sisačke pivovare. Zgrada u kojoj se nekada proizvodilo pivo jedna je od najstarijih građevina industrijske baštine u gradu. Organizatori Sisačkog festivala piva su Grad Sisak, Gradski muzej i Turistička zajednica grada.

Festival piva započinje već tradicionalnim obilaskom „Rute sisačkih pivovara“ u 15,00 sati. Ruta kreće od Stare pivovare (Obala Ruđera Boškovića 2), a završava kod Nove pivovare (danas klizalište Zibel, Gundulićeva bb). Program se nastavlja u centru grada, na prostoru prekrasne Šetnice Slave Štriegla, gdje će se predstaviti desetak craft pivara iz Hrvatske, a među njima su i Sisački crafteri.

Uz pivo i dobru gastro ponudu Siščani i njihovi gosti moći će uživati u koncertima bandova Bluzzy Threesome, Pocket Palma, Picksiebner. Oni koji bi htjeli saznati malo više o industrijskoj baštini grada Siska mogu se prošetati do zgrade HOKU u kojoj je smješten prvi interpretacijski centar spomenutog sadržaja. Neće nedostajati ni zabave za najmlađe, a u 16,00 i 18,00 sati brodom Juran i Sofija može se provozati od Malog Kaptola do Starog grada.

Raspored događanja pogledajte ovdje.

najčitanije