Sisački Crveni križ obilježio Svjetski dan prve pomoći

imp

261020211635252092.jpeg

Gradsko društvo Crvenog križa Sisak je danas obilježavao Svjetski dan prve pomoći s temom Nesreće u kućanstvima sa idejom da pokaže građanima grada Siska na koji način mogu pomoći sebi i drugima u hitnim slučajevima.
Tako su ekipe Gradskog društva Crvenog križa Sisak građanima raznim aktivnostima nastojali povećati svijest o opasnostima s kojima se naši sugrađani, od najranije do najstarije dobi, mogu suočiti u svojem kućnom okruženju, kao i jednostavnim koracima koje mogu poduzeti kako bi se mogli nositi s takvim svakodnevnim izvanrednim situacijama.
Domovi se često percipiraju kao sigurna mjesta, ali nažalost u njima se događa 80% svih nesreća, i to najčešće u dnevnoj sobi. Samo u Europi, svake godine preko 3 milijuna ljudi strada u svojem domu, od kojih više od 7.000 sa smrtnim posljedicama.
Promicanje kulture sigurnosti i prevencija mogu smanjiti većinu ozljeda i nesreća u kući. Prva pomoć je početni korak u poduzimanju učinkovite i brze akcije koja pomaže smanjiti ozbiljne ozljede i poboljšati šanse za preživljavanje.

crveni križ 2 crveni križ 3 crveni križ 1

najčitanije