Sisački Bošnjaci u Veleposlanstvu Republike Turske

ibb

Članovi Predsjedništva Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Siska na čelu s predsjednikom Vijeća Adisom Keranovićem posjetili su Veleposlanstvo Republike Turske u RH i Turski kulturni centar „Yunus Emre“. Domaćini sastanka bili su izvanredni i opunomoćeni Veleposlanik Nj.E. g. Mustafa Babur Hizlan i direktor Turskog kulturnog centra „Yunus Emre“ g. Nurullah Yavas.

Na inicijativu Vijeća nastavljena je dosadašnja dobra praksa posjeta nizu veleposlanstava u RH, gdje se ističe suradnja i s Veleposlanstvom Republike Turske u RH.

U ime Vijeća, sastanku su prisustvovali Adis Keranović, Ćeho Keranović, Alija Avdić i Enis Dugonjić.

Veleposlanik je zahvalio članovima Vijeća na dolasku, a posebno na inicijativi i želi za suradnjom. Izdvojio je zajedničke programe i točke interesa Veleposlanstva, Kulturnog centra, Vijeća kao i drugih asocijacija koje djeluju u području kulture, tradicije i njegovanja bošnjaštva.

Predsjednik Vijeća Adis Keranović predložio je oblike suradnje, koji se inicijalno temelje na programima kulture i tradicije, a koji bi dugoročno mogli rezultirati suradnjom na razini gospodarstva i investicija. U tom segmentu pronađena su zajednička rješenja i ideje u kojima je uvaženi Veleposlanik izdvojio pojedine te su planirani daljnji susreti i razgovori.

Osim suradnje s Vijećem, dogovoreni su i oblici suradnje Bošnjačke nacionalne zajednice Grada Siska i SMŽ sa Turskim kulturnim centrom na programima poput tradicionalnog sisačkog bajramskog koncerta, festivala bošnjačke kulture i kuhinje te amaterskog festivala pjesme sevdalinke.

Po završetku protokolarnog dijela, članovi Vijeća s domaćinima su posjetili prostorije Turskog kulturnog centra i izložbu fotografija „Jesen u Kapadokiji“ koja se održava od 27.02.-23.03.2018. godine u prostorijama Centra. Tamo ih je dočekala autorica izložbe Andrea Berković s kojom su razmijenjena iskustva i oblici suradnje.

Zajenički zaključak sudionika sastanka je nastavak kvalitetne suradnje Vijeća i Veleposlanstva na području kulture i tradicije, a paralelno i na razini gospodarstva i investicija.

najčitanije