Sisačke škole sve uređenije

Konačno je izvjestan završetak Područne škole Žabno, čija je izgradnja nekoliko godina bila problematična. Škola je ranije radila u tri zgrade koje su bile u lošem stanju pa sanacija nije bila isplativa. Izgradnja nove zgrade najavljena je 2010., da bi se sljedeće godine od nje odustalo zbog teškoća s korištenjem prostora stare zgrade. Sljedeće godine, 2012., izgradnja je počela, ali je sam izvoditelj odustao od radova. Radovi sada konačno, s novim izvoditeljem, dobro napreduju.

Prema riječima Gorana Grgurača, pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo, plan je iskoristiti najavljeno građevinski povoljno vrijeme u rujnu i listopadu kako bi se ubrzali radovi i kako bi djeca, koja će u novu školsku godinu krenuti u matičnu školu Braće Ribar, u drugom polugodištu uselila u novu školu, iako je rok završetka radova 1. lipnja 2015.

A u matičnoj školi u Budaševu unaprijeđen je sustav grijanja. Prema riječima pročelnika Grgurača, nova kotlovnica jedna je od najmodernijih u cijeloj Hrvatskoj, a kao energent se koriste peleti.

Također, školske praznike škole svake godine koriste za manje ili veće obnove pa su tako u nekima ovoga ljeta popravljene električne instalacije, pokrečene su učionice, popravljeni podovi, vrata i slično.

Od većih radova, ističe se izmjena parketa u dvorani OŠ Ivana Kukuljevića.

„To je školska dvorana koju ne koriste samo osnovna i srednja škola nego jako puno i klubovi i sportske udruge jer je u centru grada i jako im je interesantna za korištenje“, rekao je Goran Grgurač, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo.

Lijepo uređen prostor u svakom bi slučaju trebao biti poticaj školarcima na što bolji uspjeh. Želimo im ugodan povratak u školske klupe!

najčitanije