Sisačke nacionalne manjine u srcu grada

st

U srce grada u subotu, 12. svibnja, stižu nacionalne manjine koje djeluju na području Siska. Dan nacionalnih manjina grada Siska, u organizaciji Povjerenstva za nacionalne manjine grada Siska i pod pokroviteljstvom Grada Siska, donosi program tijekom kojeg će se manjine predstaviti sugrađanima, i to u dva dijela.
‘U prvom dijelu, koji kreće u 18 sati, sve će se manjine predstaviti sa svojom tradicionalnom kuhinjom, a potom nas u 19.30 očekuje kulturno-umjetnički program’, rekao je Adis Keranović iz Povjerenstva za nacionalne manjine grada Siska.
Predstavit će se pet nacionalnih manjina koje djeluju u Sisku, češka, srpska, albanska, romska i bošnjačka. Češku manjinu predstavit će Češka beseda, romsku KUD Crni biseri, srpsku će manjinu na Danu nacionalnih manjina grada Siska predstavljati SKD Prosvjeta, pododbor Dvor, a bošnjake pjevački zbor Sevde te poznati interpretator pjesme sevdalinke Mehmed Goražda.
‘Cilj nam je predstaviti zajedništvo, ljubav i mir, da napravimo jedan zajednički program i poklonimo to svim sugrađankama i sugrađanima. Pozivamo sve da nam se pridruže, da budu uz nas i da vide što nacionalne manjine mogu pružiti ovom gradu’, rekao je Keranović.
Prvi put je manifestacija U srcu grada u poslijepodnevnim satima, ali ni u subotu ujutro neće nedostajati sadržaja obzirom da će još uvijek traje Sajam cvijeća. U 10 sati u Dječjem odjelu sisačke knjižnice bit će održana kreativna radionica ‘Mami za dar’ povodom Majčinog dana. Najmlađi se u 11 sati sele u Dom kulture Kristalna kocka vedrine, gdje je na rasporedu matineja animiranog filma ‘Nevjerojatna priča o divovskog kruški’.

najčitanije