Sisačka oporba: Vlast pokušava prodaju gradskih firmi

imp

261020211635290548.jpeg

Nezadovljstvo radom Gradskog vijeća iskazali su oporbeni vijećnici iz redova HSLS-a, HDZ-a, HSP-a dr. AS i HSS-a, nakon nedonošenja rebalansa Proračuna Grada Siska.

„Gradsko vijeće se želi prikazati da je to tijelo koje nema svoju funkciju i samim time vrijeđamo građane našeg Grada i mi se apsolutno protivimo tome da odluke koje Gradsko vijeće treba donositi budu zasnovane na ozbiljnom radu i pripremi, jer na samoj sjednici dobili smo više materijala za sjednicu s podacima koji se razlikuju od onih koje smo dobili u redovnoj proceduri prije pet dana. Ako su nam servirani podaci da je u „GOS”-u gubitak 8,5 milijuna, pa kako se može dogoditi da u tih pet dana naraste na 9,8 milijuna kuna taj nekakav gubitak i kojoj cifri možemo vjerovati. Sumnjamo u podatke, jer da bi se prikazao taj „namjerni“ gubitak otpisuju se potraživanja od 60 dana. Nečiji plan je u ovoj aktualnoj vlasti da firmu proda ili da u koncesiju. Sada nam je jasno i što je s onim optužbama, da se ne radi transparentno, na koje je upozoravao bivši predsjednik Nadzornog odbora prof. Vladimir Čavrak.” – rekao je Miljenko Žamarija (HSLS)

HDZ-ov Darko Žak ističe kako oni ne mogu biti za rebalas kada nisu u prosincu 2013., bili ni za Proračun. „Tada smo prilikom njegova donošenja rekli, jasno i glasno, da ne valja, da nije razvojan i da u njemu u biti nemamo što konkretno podržati. Nemaju niti jednog projekta nego dovršavaju naše započete, a to su Dječji vrtić na Zelenom brijegu i Pročistač u gradu Sisku. Gdje su ti njihovi veliki projekti.Što bi mi to trebali podržati u ovom rebalansu? Sada nam se pokušava imputirati da radi naše odluke o neprihvaćanju rebalansa neće ljudima biti isplaćene odštete od poplava, a što su čekali šest mjeseci.”- zaključio je Žak.

najčitanije