Sekulić:“Pojedinci iz redova HDZ-a bacili sjenu na sam značaj dodjele plakete Marijan Celjak – junak obrane Grada Siska u Domovinskom ratu.“

imp

Gradska organizacija MOST NL Sisak povodom događanja na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Siska izdala je priopćenje kojeg prenosimo u cijelosti.
„Još jednom su naši sugrađani bili počašćeni igrokazom opozicije na sjednici Gradskog vijeća Grada Siska pa tako i nakon sjednice – priopćenjem za javnost.
Čitajući priopćenje, neupućeni sugrađanin, kakvih je na sreću sve manje, mogao bi dobiti dojam kako sa strane pozicije sjede bradati četnici. Ipak, radi razumijevanja situacije, pojasnit ćemo sisačkoj javnosti slijed događanja oko dodjele javnih priznanja.
Pri Gradskom vijeću djeluje Odbor za dodjelu javnih priznanja, koji u sastavu ima 5 članova GV. Ovaj odbor zaprima prijedloge za dodjelu javnih priznanja pa isto tako i za ovo možda najznačajnije priznanje, plaketu Marijan Celjak – junak obrane Grada Siska u Domovinskom ratu. U sastavu odbora sudjeluju tri člana koalicije na vlasti, jedan član MOST NL i jedan član opozicije.
Ove je godine pristiglo niz prijedloga za dodjelu plakete, kako pojedincima tako i postrojbama iz Domovinskog rata. Upravo iz razloga, koje HDZ s koalicijom i navodi u svom priopćenju, izabrani su branitelji koji do sada nisu na bilo koji način dobili priznanje za iskazano sudjelovanje, hrabrost i djela učinjena u obrani Republike Hrvatske i Grada Siska. Apsolutno je neupitno kako su spomenuti poginuli branitelji zaslužili sva priznanja ovog grada i naše Domovine, kao i nazive ulica, trgova i škola te se Odbor vodio upravo ovom pretpostavkom.
Istina je kako upravo HDZ s partnerima, u nedostatku ozbiljnih prijedloga za bolji život sugrađana i u pokušaju spašavanja stranke na lokalnoj i državnoj razini, ponovno kopa tamo gdje nitko ne bi smio – u Domovinski rat, u poginule i njihove obitelji, u najsvetije u našoj bližoj povijesti. I pri tome ponovno dijeli i same heroje Domovinskog rata, kako kažu na one Ikićkine i one druge, valjda njihove. Ovim činom, napuštanjem sjednice GV i ne izglasavanjem prijedloga za dodjelu plaketa, pljunuli su u lice i velikim herojima koji su na današnjoj svečanosti proslave Dana branitelja Grada Siska, istu trebali i primiti. Najtužnije od svega je što su pojedinci iz redova HDZ, tvorci ove ideje, bacili sjenu i na sam značaj dodjele ovog važnog priznanja, kao i na ime sisačkog heroja po kome plaketa i nosi ime, oca sadašnjeg predsjednika gradske organizacije HDZ Sisak.“, stoji u priopćenju kojeg je potpisao Predrag Sekulić, koordinator GO Most NL Sisak.

Više o tome što se dogodilo na 8.sjednici Gradskog vijeća možete pročitati ovdje

najčitanije