Segestaše primila gradonačelnica

mradenovic

Pionire Segeste koji su se u srijedu s međunarodnog turnira mira iz sjevernokorejskog Pyongyang, danas je primila sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček. Ekipa do 15 godina igrala je protiv ekipa iz Brazila, Uzbekistana, Kine i Sjeverne i Južne Koreje. Ekipa i voditelji oduševljeni su organizacijom turnira.

“Turnir je organizacijski bio u rangu sa svjetskim prvenstvom. Bili smo impresionirani, svaki je detalj bio isplaniran. Razmišljali smo samo o tome da ispunimo ono što smo dogovorili, da tamo igramo i poštujemo njihove običaje”, rekao je Ivica Vidović, voditelj omladinskog pogona Segeste.

Ponosni su i dečki na to kako su odigrali utakmice na turniru. Igrati pred 50 000 ljudi, nije mala stvar. Kapetan ekipe, Jan Matić, istaknuo je kako je ponosan na zajedništvo te se nada kako bi se ovo iskustvo moglo ponoviti već iduće godine.

Prepuna je ponosa i gradonačelnica koja je pionirima čestitala na uspjehu. Rekla je da je sigurna da će im ovo iskustvo ostati u sjećanju cijelog života i biti dodatna motivacija za nastavak bavljenja sportom.Upravo zbog ovakvih priča u sisački sport i mlade sportaše treba ulagati.

Iako su na terenu bili na protivničkim stranama, u slobodno vrijeme, naši su se nogometaši sprijateljili i s ostalim ekipama.Osim dobrog nogometa i prepunog stadiona, Segestašima će u sjećanju ostati i nova prijateljstva nastala na turniru. Ipak, igranje nogometa briše sve granice.

najčitanije