Sajam udruga i ustanova sutra na šetnici uz Kupu

imp

251020211635197044.png

Agencija lokalne demokracije Sisak i Zajednica sportskih udruga grada Siska i ove godine organiziraju Sajam udruga – sajam koji se održava u okviru nacionalne manifestacije Hrvatska volontira 2021. i Europskog tjedna održivog razvoja.

Tijekom Sajma predstavit će se oko 20 udruga i ustanova koje u svoj rad uključuju volontere te sportske i tehničke udruge s područja Siska i okolice, kako bi građanima predstavili svoj rad i motivirali ih da se uključe u brojne aktivnosti koje udruge i ustanove nude. Sajam pruža mogućnost umrežavanja i razvoja novih inovativnih aktivnosti, omogućujući građankama i građanima aktivno uključivanje u život zajednice.

Svoje aktivnosti predstaviti će slijedeće udruge i ustanove:
Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“, Klizački klub Zibel, Udruga lađara Sisak, Centar za žene Adela, Šahovsko društvo Sisak, Hrvatska udruga za zaštitu potrošača, Gimnazija Sisak, Projekt građanskih prava Sisak, Centar Ena-za podršku i napredak djece i roditelja, Novi svijet-udruga za djecu i mlade, Moto klub „Pokupski Štršeni“, Dijabetičko društvo grada Siska, Srednja škola Viktorovac, Udruga Mladih Alternativne Kulture Sisak, Hokejski klub Siscia, Ronilački klub Sisak, Udruga OSIT „Anđeoska srčeka“ Letovanić, Gradsko društvo Crvenog križa Sisak i Agencija lokalne demokracije Sisak.

Program je zamišljen na način da izlagači imaju interakciju s posjetiteljima kroz radionice, izložbe i slično, a sportske udruge demonstraciju sportova i vještina na improviziranim sportskim borilištima.

Posjetitelji Sajma moći će sudjelovati u slijedećim aktivnostima:
Izrada murala s porukama na temu filantropije, predavanje za roditelje i radionica za djecu Relax kids, demonstracija moto traila od strane licenciranog HMS vozača i prošlogodišnjeg pobjednika Otvorenog prvenstva Hrvatske u T4 kategorije, mjerenje šećera u krvi i tlak, pružanje prve pomoći, isprobati igrati hokej na travi, decoupage radionica, sudjelovati u nagradnom kvizu na temu volontiranja, podržati crowdfunding kampanju za opremanje društveno-kulturnog centra i brojne druge aktivnosti.

12. Sajam udruga i ustanova održat će se sutra, 9. listopada, na Šetnici Slave Striegla s početkom u 10 sati.

najčitanije