Sajam cvijeća od 20. do 24. svibnja

imp

261020211635279640.jpeg

Od 18 sati Šetalište Vladimira Nazora otvara vrata posjetiteljima sisačkog Sajma cvijeća koji i ove godine nuditi mnoštvo događanja.

Manifestacija je zamišljena kao spoj gospodarstva, ekologije, kulture i ljepote. Zbog toga je i prostor parka podijeljen na tri dijela.

U gospodarskom dijelu će se predstaviti obrtnici i proizvođači. Paviljon u centru parka će i ove godine biti mjesto susreta i ispijanja kave ili soka s prijateljima, a u njegovoj neposrednoj blizini održavat će se kiparsko-likovna kolonija “Julius” u čast 300-godišnjem sisačkom hrastu stradalom u oluji. Slijedi izložbeni dio na kojem će svojim maštovitim cvjetnim instalacijama na temu “Obojimo Sisak” građanima predstaviti gradske ustanove i trgovačka poduzeća, vrtići, osnovne škole, petrinjska srednja škola i Rehabilitacijski centar iz Komareva kao i proizvođači cvijeća.

Pregršt iznenađenja nas čeka i na Trgu bana Jelačića pod nazivom “Obojimo Sisak zeleno” gdje Turistička zajednica grada Siska organizira ekološki program proizvodnje hrane. Organizatori očekuju više od 70 izlagača iz cijele Hrvatske.

Sve počinje u 17 sati Cvjetnim korzom.  Ovogodišnji Sajam cvijeća trajat će do nedjelje 24.svibnja.

najčitanije