Sajam cvijeća od 20. do 24. svibnja

imp

261020211635279706.jpeg

Od srijede će Šetalište Vladimira Nazora biti jedna velika cvjetna oaza. U najljepšem sisačkom parku započet će Sajam cvijeća koji će i ove godine ponuditi mnoštvo događanja.
Manifestacija je zamišljena kao spoj gospodarstva, ekologije, kulture i ljepote.

U gospodarskom dijelu će se predstaviti obrtnici i proizvođači. Paviljon u centru parka će i ove godine biti mjesto susreta i ispijanja kave ili soka s prijateljima, a u njegovoj neposrednoj blizini održavat će se kiparsko-likovna kolonija “Julius” u čast 300-godišnjem sisačkom hrastu stradalom u oluji. Slijedi izložbeni dio na kojem će svojim maštovitim cvjetnim instalacijama na temu “Obojimo Sisak” građanima predstaviti gradske ustanove i trgovačka poduzeća, vrtići, osnovne škole, petrinjska srednja škola i Rehabilitacijski centar iz Komareva kao i proizvođači cvijeća. Pregršt iznenađenja nas čeka i na Trgu bana Jelačića pod nazivom “Obojimo Sisak zeleno” gdje Turistička zajednica grada Siska organizira ekološki program proizvodnje hrane. Organizatori očekuju više od 70 izlagača iz cijele Hrvatske.

Otvorenje Sajma cvijeća bit će u srijedu, 20. svibnja s početkom u 18 sati u gradskom parku s tim da će Sajam za posjetitelje biti otvoren istog dana već od 16 sati.
Cvjetni korzo u sklopu ovogodišnjeg Sajma cvijeća održat će se u srijedu, 20. svibnja 2015. s početkom u 17 sati. Povorka će proći ulicama grada Siska, Rimskom do Malog kaptola, ulicama Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Stjepana i Antuna Radića do Kranjčevićeve, a na pozornici ih čeka organiziran dječji zabavni program. Ovogodišnji Sajam cvijeća u Sisku održavati od 20. do 24. svibnja 2015.

najčitanije