Sabor povodom obilježavanja Dana Hrvatskoga sabora građanima otvara svoja vrata

imp

Hrvatski sabor povodom ovogodišnjeg obilježavanja Dana Hrvatskoga sabora 8. listopada, za zainteresirane posjetitelje organizira Dan otvorenih vrata Hrvatskoga sabora.

 

Ova tradicionalna manifestacija održava se u Saboru od 2013. godine i to najčešće prigodom obilježavanja Dana državnosti i Dana Hrvatskoga sabora, a svake godine okupi veliki broj zainteresiranih građana svih dobnih skupina iz cijele Hrvatske kao i posjetitelje iz inozemstva. Dan otvorenih vrata Hrvatskoga sabora posljednji put je održan 8. listopada 2019. godine.

 

Tako će Sabor u subotu 8. listopada, nakon dvogodišnje stanke, kada je zbog pandemije koronavirusa bilo onemogućeno održavanje ove manifestacije, ponovno otvoriti svoja vrata svim građanima koji ga žele posjetiti i koji će uz stručno vodstvo u razdoblju od 10 do 17 sati, bez prethodne najave, moći razgledati dvorane i druge radne i protokolarne prostore Hrvatskoga sabora koji nisu dio uobičajenih programa obilaska za posjetitelje.

 

Građani će u zgradu Sabora moći ući na glavni ulaz, s Trga sv. Marka broj 6, uz uobičajeni sigurnosni pregled, u skupinama od četrdeset posjetitelja. Program razgledanja trajat će oko 30 minuta. Za posjetitelje iz inozemstva organiziran je program obilaska na engleskom jeziku u 10.30 i u 15 sati. Osobama koje se otežano kreću ili su u invalidskim kolicima osiguran je pristup bez čekanja u redu.

 

Dan otvorenih vrata Sabora 8. listopada ove godine bit će prigoda građanima i za susret i razgovor s predsjednikom Hrvatskoga sabora Gordanom Jandrokovićem i drugim saborskim zastupnicima u Sabornici.

 

 

Izvor i foto – Hrvatski sabor

najčitanije