Ruta sisačkih pivovara u sklopu Dana industrijske baštine

mradenovic

261020211635230646.jpeg

U sklopu Dana industrijske baštine i ove će se godine održati već prepoznatljiv Sisački festival piva u subotu, 14. rujna 2019.godine na sisačkom korzu.Tradicija proizvodnje piva u Sisku datira još od 1855.godine, a upravo iz tog razloga Gradski muzej kroz „Rutu sisačkih pivara“ nastoji prezentirati tradiciju proizvodnje piva na našem gradu.
Program počinje u 15 sati obilaskom starih sisačkih pivovara.
Ruta kreće od Stare pivovare (Obala Ruđera Boškovića 2), a završava kod Nove pivovare (danas klizalište Zibel, Gundulićeva bb).
Za goste koji će na manifestaciju stići vlakom u 14.42 sata iz Zagreba, organiziran je prijevoz autobusom u 14.50 sati od željezničkog kolodvora do Stare pivovare.
”Nakon skromnih početaka, kako su se fotografije obilaska počele objavljivati na društvenim mrežama, tako svake godine imamo sve više posjetitelja koji obilaze rutu. Prošle,a i ove godine u priču se uključuje udruga Zibel koja će u Novoj pivovari ispod klizališta za sve posjetitelje imati jedno iznenađenje”, kaže ravnatelj Gradskog muzeja Vlatko Čakširan.
Nakon rute program nastavlja 5.sisačkim festivalom piva. Posjetitelji će na jednom mjestu moći kušati i kupiti vrhunska piva od malih domaćih craft pivara, upoznati pivare i naučiti detalje o samoj proizvodnji piva. Vrhunac ovogodišnjeg festivala piva je koncert Ramba Amadeusa u 21 sat.

najčitanije