Rolin Humes i Lipe u sisačkoj luci

ibb

Kada su vrhunski glazbenici u pitanju i kada postoji dobra volja, sve se može sjediniti – tim su se zaključkom vodili organizatori zajedničkog koncerta sisačkog ansambla L.I.P.E. i benda Rolin Humes, koji će 20. svibnja u Luci Sisak prezentirati ovu neobičnu glazbenu suradnju.

”Ako glazbu shvatimo kao neprestalno istraživanje, avanturu, putovanje, tada dobivamo nešto novo, drugačije i jedino na takav način se razvijamo i napredujemo. Treba biti uvijek otvoren prema svemu novom, prema svakoj suradnji; ponekad će to biti netko s kim se već dugo poznaješ, a ponekad će to biti netko koga si prvi puta susreo.
Do prije nekoliko mjeseci nismo ni sanjali da bi moglo doći do suradnje s blues bandom, ali u jednom prijateljskom razgovoru sa direktoricom Turističke zajednice grada Siska, Milijanom Borojević, o našim planovima i novim projektima, ona je odjednom upitala – ”jeste li vi za jednu suradnju…” i tako je sve počelo. Zajedno smo uvježbali nekoliko pjesama i isprepleli naše repertoare. Vjerujemo da će vam se svidjeti.” – kaže Margareta Horžić iz VIA Lipe.

Zajedničkom koncertu vesele se i Rolin Humes, koji će se nakon prošlogodišnjeg odličnog koncerta s Bambi Molestersima u Luci Sisak, ponovno vratiti na ovaj prostor:
”Jako sam sretan što nam je drugu godinu zaredom omogućeno da realiziramo koncert u luci Sisak i što smo ostvarili suradnju sa Lipama, suradnju za koju prije samo par mjeseci nisam uopće mogao zamisliti da je moguća, a kamoli da će se i realizirati. Nadam se da će i ove godine koncert izazvati interes što većeg broja Siščana i da ćemo se ponovo svi lijepo zabaviti u jednom od najboljih prostora, ne samo u Sisku, već puno šire.”, rekao je Robert James Hudulin, ‘šef’ Rolin Humesa.

Koncert će se održati 20.svibnja, s početkom u 21 sat.

najčitanije