Rođena prva sisačka beba

mradenovic

U sisačkoj bolnici jučer se rodila prva sisačka beba u 2019.godini. Djevojčicu Patriciju, 2.siječnja u 16:51, rodila je Nikolina Bašić iz Siska. Porod je prošao uredno, a mama i beba su dobro. Djevojčica je teška 3470 grama i dugačka 49 centimetara. Novopečena mama pohvalila je stručnost i ljubaznost medicinskog osoblja sisačke bolnice. Zahvalila je svim sestrama i liječnicima koji su bili na njezinom porodu.
Mamu i djevojčicu posjetio je zamjenik gradonačelnice Ivica Rendulić i uručio im prigodne poklone.
20190103_102752(0)
Grad Sisak ove je godine povećao naknadu za novorođenu djecu, a ona sada iznosi 3000 kuna.
Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća izglasan je proračun kojim je za potporu obitelji za novorođeno dijete osigurano ukupno 700 000 kuna. Naknada za novorođenu djecu ove godine iznosi 3000 kuna.
„Podsjećam da je 2013.godine naknada za novorođenčad bila 500 kuna, a sada će biti 3000 kuna. Zaista mislim da je bitno roditeljima olakšati na početku. Vjerujem da ćemo roditeljima na ovaj način dati do znanja da ih Grad prati, da nam je stalo da svoju obitelj osnuju u Sisku, da im djeca idu u sisačke škole i vrtiće“, rekla je gradonačelnica gostujući u programu Radio Siska krajem prošle godine.
Financijsku potporu za svako novorođeno dijete može ostvariti roditelj djeteta s prebivalištem na području Grada Siska, uz uvjet da barem jedan roditelj ili staratelj novorođenog djeteta ima prebivalište u Gradu Sisku najmanje godinu dana prije rođenja djeteta. Pisani zahtjev za potporu podnosi se u roku od dvanaest mjeseci nakon rođenja djeteta u Gradskom društvu Crvenog križa Sisak s kojima Grad Sisak ima ugovor o provedbi ovih aktivnosti.
U sisačkoj bolnici, u koju dolaze stanovnici iz čitave županije, prošle je godine rođeno ukupno 790 djece.

najčitanije