Rendulić i Branković i dalje potpredsjednici

sisakportal-hr

271020211635295293.jpeg

Polusatni nastavak sjednice Gradskog vijeća, nije donio promjene u raspodjeli vijećničkih snaga, a nedavno formirana takozvana nova većina, bila je kratkog vijeka.
Nakon prošlotjednog razriješenja HSP-ovog Zdenka Korena s funkcije predsjednika Vijeća, koju su neočekivano podržali i Starčevićanci, danas su na dnevni red došla i razriješenja potpredsjednika, koje je predložila oporba.
Međutim, za razriješenje Laburista Ivice Rendulića i SDP-ovca Milana Brankovića, glasovi HSS-a, HDZ-a i Starčevićanaca nisu bili dovoljni. Dva HSP-ovca su ostala suzdržana, a SDP-ova koalicija imala je jednu ruku više od oporbe.
Pa iako se posljednjih dana u kuloarima spominjala mogućnost novih izbora, izgleda da je takav scenarij spriječio upravo međusobni razlaz između dvije pravaške struje u Vijeću.
A na Vijeću nije prošao ni prijedlog o vraćanju starog ustroja gradske uprave, s 5 na 7 odjela. Za povratak dva upravna odjela, koje je gradonačelnica ukinula na početku mandata, glasali su samo Starčevićanci, dok je ostatak oporbe ostao suzdržan.
Radio Sisak (ibb)