Rekonstrukcija Ulice Antuna Augustinčića

imp

261020211635275550.jpeg

Stanovnici Ulice Antuna Augustinčića ovih dana imaju razloga za zadovoljstvo. Krenuli su radovi na izgradnji kompletne infrastrukture ulice u duljini od 377 metara.
„Prvo radimo rekonstrukciju vodovodne mreže i priključaka. Iza toga dolazi novi asfaltni sloj u cijeloj dužini i obostrano nogostupi. Vrijednost radova je 1,8 milijuna kuna a ako nas vrijeme posluži radovi bi trebali završiti u roku od 70 radnih dana.“ – rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Do kraja godine stanovnici ove ulice dobit će potpuno novu vodovodnu mrežu. „Radi se na izmjeni cijevi iz 1989. godine zbog lošeg stanja mreže i velikih gubitaka. Upravo zbog toga odlučili smo krenuti u rekonstrukciju vodovodne mreže i stavljamo potpuno nove cijevi. Riječ je o tridesetak priključaka, a stanovnici ove ulice imat će sada puno kvalitetniju uslugu“ -pojasnio je Srđan Marić direktor Sisačkog vodovoda. Vrijednost tih radova je oko 250 tisuća kuna.

No nije samo uređenje Augustinčićeve ulice ono što će se raditi na području Zelenog brijega. Zeleni brijeg imat će, kako je najavila gradonačelnica, najkvalitetnije prometnice od svih gradskih četvrti. Planiran je dovršetak Bakranove ulice do bazilike sv. Kvirina, a već se dogovara troškovnik s Hrvatskim cestama o sanaciji Ulice Berislava Pavičića u cijeloj dužini. Hrvatske ceste sanirat će Pavičićevu ulicu od Celjakove do OŠ Braća Ribar, a Grad Sisak će svojim sredstvima sanirati dio od škole do Odranske. Gradonačelnica je također najavila i mogućnost ponovnog uvođenja autobusne linije po Zelenom brijegu, ali nakon sanacije svih prometnica te nakon što se još jednom sagledaju potrebe građana.

najčitanije