Rekonstrukcija Celjakove na proljeće iduće godine

imp

Ulica Marijana Celjaka

Na sjednici Vlade održanoj 7.lipnja ove godine donesen je Prijedlog zaključka u vezi s Projektom rekonstrukcije Ulice Marijana Celjaka u Sisku.

Vlada podupire realizaciju projekta rekonstrukcije Ulice Marijana Celjaka od DC 36 do administrativne granice grada Siska u duljini 1,450 m radi unapređenja stanja kolnika i poboljšanja odvodnje prometnice. Navedena dionica oštećena je prolazom teških vozila tijekom izvođenja radova na obnovi gradske infrastrukture, kao i državnih i županijskih prometnica nakon potresa. Vrijednost izrade projekte dokumentacije procjenjuje se na 25,000 €, a iznos potreban za iznos radova oko 1,5 mil. € bez PDV-a. Sredstva za provedbu provedbe ovog projekta osigurana su financijskim planom Hrvatskih cesta za 2023./24. godinu.“, pojasnio je tada resorni ministar Oleg Butković.

 

Što se od tada do danas napravilo po pitanju obnove Celjakove ulice i u kojoj fazi je sada taj projekt pitali smo župana Ivana Celjaka.

Na našu inicijativu Vlada je donijela Odluku kojom će Hrvatske ceste osigurati sredstva za rekonstrukciju Ulice Marijana Celjaka. Županijska uprava za ceste zadužena je za provedbu tog projekta i trenutno je u tijeku potpis sporazuma ŽUC-a i HC-a. Nakon toga Županijska uprava za ceste raspisuje natječaj za projektiranje i radove. Ovisno o vremenskim uvjetima, početkom iduće godine ili na proljeće iduće godine, očekujemo početak radova i rekonstrukciju Ulice Marijana Celjaka.“, rekao je župan.