Rekonstrukcija atletske staze

mradenovic

261020211635229275.png

U godini kada Sisak nosi titulu Europskog grada sporta, u tijeku su radovi na rekonstrukciji atletske staze na  Gradskom stadionu. Vrijednost radova je 3.3 milijuna kuna, a Središnji državni ured za šport sufinancira radove u iznosu od  630 tisuća kuna.

Na Gradskom stadionu u tijeku je rekonstrukcija atletske staze. Riječ je o projektu kojeg sufinancira Središnji državni ured za šport, radove je danas obišla gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Nakon dugo godina, rekreativci, sportaši i svi zaljubljenici u atletiku dočekali dan kada smo započeli radove na obnovi atletske staze. Ne samo da ćemo je obnoviti, već i modernizirati, tako da će staza imati borilišta za sve atletske discipline. Radovi su počeli početkom listopada. Ukupna vrijednost radova je 3.3 milijuna kuna, a Središnji državni ured za šport sufinancira 630 tisuća kuna. Uklonjen je stari sloj staze, proširen je, a sada predstoji drenaža i priprema za postavljanje asfalta koji bi se trebao postaviti do kraja godine”, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček prilikom obilaska radova.

Sisački sportaši imat će vrhunske uvjete za trčanje, skok u vis, skok u dalj, skok s motkom, bacanje diska,bacanje kladiva…U godini kada Sisak nosi titulu Europskog grada sporta, nova atletska staza idući je korak u razvoju sisačkog sporta.

”Atletika u Sisku ima dugu tradiciju, klub djeluje od 1912.godine. Okuplja sportaše, rekreativce i zato mislim da je ovo jako dobro ulaganje u budućnost sporta”, dodaje gradonačelnica. U Sisku atletika, posebice trčanje, u posljednje vrijeme privlači sve više zaljubljenika. Sve više rekreativaca trči u različitim ligama.  Atletski klub već sada postiže zapažene rezultate, a rekonstrukcija staze pružit će sportašima vrhunske uvjete za treninge i natjecanja.

Sisački polumaraton najavljen je i za 2020.godinu

”Doista smo radosni što nakon više od 100 godina postojanja atletike u Sisku, naši atletičari imaju priliku svoje rezultate poboljšati na certificiranoj međunarodnoj stazi. Unazad nekoliko godina proširili smo naše programe – od sudjelovanja na službenim državnim prvenstvima, rekreacijskim natjecanjima, pa sve do sudjelovanja i organiziranja Sisačkog polumaratona 2019”, rekao je Josip Mrgan, predsjednik Atletskog kluba Sisak te ravnatelj Športsko rekreacijskog centra te dodao kako će se, zbog velikog interesa, utrka koja je u svibnju ove godine okupila više od 500 trkača u polumaratonu i utrci na 5 kilometara, održati i iduće godine.

Projekt je napravljen prema standardima Europske atletske komisije i Hrvatskog atletskog saveza, a nakon njegove realizacije, nova staza će se koristiti za treninge i natjecanja na razini gradskih, županijskih, državnih, ali i zahtjevnih uvjeta međunarodnih natjecanja do razine europskih prvenstava za seniore i seniorke.

Na rekonstruiranom objektu svoje programe realizirat će Atletski klub Sisak, učenici osnovnih i srednjih škola kroz programske aktivnosti Školskog sportskog saveza Grada Siska i Hrvatskog školskog sportskog saveza, djeca dječjih vrtića grada Siska i okolnih mjesta, djeca s teškoćama u razvoju te rekreacijske skupne koje realiziraju programske aktivnosti iz područja atletskog sporta.

najčitanije