Rebalansom gradski Proračun povećan za nešto više od 8 milijuna kuna

imp

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Siska vijećnici su s 13 glasova za i 3 protiv prihvatili rebalans gradskog Proračuna koji je s 287.434.473 kn povećan na 295.631.115 kn.
Višak proračunskih sredstava preusmjerit će se na školstvo i projekte koje provodimo, istaknula je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček,pojašnjavajući rebalans Proračuna.
“Najvažnije je ono što će biti važno roditeljima da će zahvaljujući izglasanom rebalansu svi učenici sisačkih osnovnih škola dobiti besplatne udžbenike i radne bilježnice. Njih će im u suradnji s resornim Ministarstvom osigurati Grad Sisak. Važno je znati da projekt obnove kuće Striegl ide dalje. Uvrstili smo sredstva od milijun kuna koja smo dobili od Ministarstva kulture. Ide projekt financiran iz fondova EU, spajanje Zvonimirove i Komunalne zone, idemo s obnovom atletske staze. Znači cijeli rebalans je napravljen kako bi uvrstili sve projekte iz EU i resornih Ministarstava za koje smo konačno dobili potvrdu o njihovom izvršenju i potvrdu o dodjeli sredstava. Proračun je sada na 295 milijuna kuna i daje nam za pravo da će Grad Sisak ove godine nadmašiti realizaciju od prošle godine, ne samo proračuna nego i obima poslova i projekata od važnosti i koristi za svoje građane.”, pojasnila je gradonačelnica.

Osim za cestu Zvonimirova- Komunalna zona, višak nastao iz komunalnog doprinosa utrošit će se na izgradnju multifunkcionalnog igrališta u Hrastelnici, uređenje manipulativnih površina u ulici A. G. Matoša i A. Šenoe, te izgradnju komunalnog pristaništa na rijeci Kupi.

vijeće 2vijeće 3vijeće 4
Gradsko vijeće je jednoglasno donijelo odluke o dodjeli Plakete Marijan Celjak – junak obrane Grada Siska u Domovinskom ratu. Plakete su posthumno dobili pukovnik Berislav Pavičić, poručnik Dubravko Pukšec i bojnik Marijan Šokčević. Plaketu Marijan Celjak dobili su i Senka Kramarić – pripadnica 57.SAMB-a Marijan Celjak, Mirko Hrgović – pripadnik 101.brigade HV, razvodnik Senad Arapović, pukovnik Željko Srpak, poručnik Vladimir Rogošić, poručnik Asif Mujkić, narednik Siniša Periček, narednik Stjepan Bolčević i Mladen Pranić – pripadnik 120.brigade “Ban Toma Bakač”.
Plaketa se dodjeljuje povodom Dana branitelja Grada Siska koji se obilježava 3. rujna, u spomen na 3. rujna 1991. godine kada je osvojena prva vojarna u Hrvatskoj, sisačka Barutana.

najčitanije