Realizacija izgradnje Pročistača na preko 50%

imp

261020211635283387.jpeg

Radovi na Pročistaču otpadnih voda idu po planu. Utvrdili su to obilazeći teren u Vcrncu na kojem su u tijeku radovi gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i Ivica Plišić direktor Hrvatskih voda. “Vrijednost projekta je više od 30 milijuna eura, od čega Europa daje više od 20 milijuna eura. Izrađeno je više od 50 posto onoga što je predviđeno ovim projektom tako da ovdje jako dobro koristimo europska sredstva. Projekt je uznapredovao i bit će izgrađen u rokovima što znači da će svi objekti biti izgrađeni prije 2016. godine” – rekao je Plišić.

Procistac-karta

Program pročišćavanja otpadnih voda grada Siska provodit će se do 2016. godine i uključuje radove na izgradnji i rekonstrukciji sustava javne odvodnje, uključujući i izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda koji je predviđen za 60.000 ekvivalent stanovnika s trećim stupnjem pročišćavanja. Također u sklopu projekta bit će izgrađeno, odnosno rekonstruirano 8,6 kilometara kanalizacijske mreže, a uz radove na sustavu, u sklopu projekta bit će nabavljena i specijalizirana vozila za održavanje i inspekciju sustava odvodnje.
Radove na izgradnji odvodnje pomoći će i Hrvatske vode. “To je logika svih naših projekata. Obveza nam je izgraditi uređaj za pročišćavanje otpadnih voda u većim gradovima do 2018. godine i dio mreže, a iza toga slijedi izgradnja preostalog dijela mreže.” – kaže Plišić.

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček kazala je prilikom obilaska gradilišta, kako je, unatoč vremenskim neprilikama i poplavama koje smo imali, realizacija projekta na preko 50 posto. “U okviru smo svih planiranih radova i drago mi je da će građani, kad se ovaj projekt okonča imati kvalitetan sustav odvodnje, ali i čist okoliš” – rekla je gradonačelnica.

najčitanije