Provjerite svoje zdravlje kroz program obilježavanja Svjetskog dana srca

imp

Dan Srca Rotary Sisak 2

Rotary klub Sisak i ove će godine raznovrsnim programom organizirati obilježavanje Svjetskog dana srca. Svjetski dan srca obilježava se 29.rujna, a ove godine je to pod motom “Koristi srce za svako srce”.

„Ono što želimo naglasiti je da koristimo srce za bolju prehranu, za više tjelesne aktivnosti i da kažemo ne pušenju. To su neke osnovne stvari kako bismo ostali u što boljoj formi i bili što manje bolesni.“, rekla nam je to dr. Diana Balenović, kardiolog u sisačkoj bolnici, pozivajući sve da sutra od 10 do 12 sati dođu u bolnicu na Odjel kardiologije procijeniti svoj kardiovaskularni rizik.
„Pri dolasku na drugi kat će vas dočekati djelatnici Odjela za kardiologiju i Odjela za pojačanu internističku skrb s koronarnom jedinicom te ćemo promovirati zdravlje srca. Građani će moći izmjeriti tlak i vrijednosti šećera u krvi, procijeniti kardiovaskularni rizik kao i poslušati savjete liječnika o suzbijanju rizičnih čimbenika. Želja nam je osvijestiti važnost brige za vlastito zdravlje i zdravlje bližnjih osoba.“, kaže dr.Balenović.

 

Obilježavanje Dana srca nastavit će se i u subotu, 1.listopada, od 10 do 12 sati raznim aktivnostima i jutarnjom akcijom hodanja na Ciglarskoj grabi.

 

najčitanije