Ravnatelj GDCK Sisak: "U ovom trenutku radimo s 28 djelatnika, no 30-ak volontera je u pripravnosti"

nn

261020211635208770.jpeg

Gradsko društvo Crvenog križa Sisak uz pomoć pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava Grada Siska, osiguralo je stručnu i kontroliranu pomoć pri nabavi prehrambenih namirnica, lijekova i ostalih nužnih potrepština ugroženim skupinama stanovništva

„Od prošlog utorka Gradsko društvo Crvenog križa Sisak dostavlja osnovne prehrambene i higijenske namirnice te lijekove stanovništvu koje je samačko, starije, dakle preko 60 godina, teško pokretno i sa invaliditetom. No, zamolio bih ostale građane koji imaju nekoga tko im može obaviti kupnju, da ne zloupotrebljavaju ovaj broj, a svi koji su sami, koji nemaju nikoga, neka slobodno nazovu 545-094 od 9 do 20h“, poručuje ravnatelj sisačkog Crvenog križa Igor Čičak, dodajući kako se djelatnost društva nastavlja i dalje, u svim područjima u kojima je to moguće, uz pridržavanje mjera zaštite.

Svi koji trebaju dodatne informacije i podršku u vezi zaštite zdravlja mogu nazvati na broj 099 368 55 39, a ukoliko imaju potrebu za psihosocijalnom pomoći mogu nazvati na broj 099 497 34 31.

Za sada, dodaje ravnatelj, nema potrebe za volonterima, no ukoliko se potreba pokaže, sisački crveni križ spreman je za proširenje kruga djelatnika.

„Gradsko društvo Crvenog križa Sisak u ovom trenutku radi sa svojih 28 djelatnika i trenutno nemamo takvo opterećenje da bi širili krug ljudi, no zadnja tri dana provodimo aktivne online edukacije za volontere koji su se javili putem naše aplikacije na facebook stranici, tako da imamo spremnih 30ak volontera koji mogu odgovoriti na sve buduće izazove“, dodao je ravnatelj Čičak.

najčitanije