Rašić: 'Rezultati županijske policije su iznad hrvatskog prosjeka'

st

Polaganjem vijenaca kod centralnog križa na Gradskom groblju Viktorovac i svetom misom zadušnicom za sve poginule, nestale i umrle pripadnike Policijske uprave sisačko-moslavačke obilježen je Dan policije i blagdan zaštitnika policajaca, svetog Mihovila.
Tijekom Domovinskog rata smrtno su strdala 94 redarstvenika s područja Policijske uprave sisačko-moslavačke, trojica se još uvijek vode kao nestli, a preko tisuću ih je bilo ranjeno ili ozlijeđeno.

‘Upravo zbog njih moramo širiti istinu o Domovinskom ratu, kako se stvarala Hrvatska i što se događalo tih ranih 90-ih godina. Obaveza svih nas je da gradimo i čuvamo domovinu, upravo onakvu kakvu su ju zamišljali naši suborci’, rekao je Marko Rašić, načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke.
Dan policije prilika je, nastavlja Rašić, i za naglasiti dobre rezultate županijske policije koji su iznad hrvatskog prosjeka. U usporedbi s drugim policijskim upravama, napominje Rašić, Policijska uprava sisčko-moslvačka je u svim segmentima u samom vrhu.

‘Sa zadovoljstvom moram reći da je stanje sigurnosti na području župniji dobro, kao i stanje i kretanje kriminaliteta. Stanje javnog reda i mira, stanje sigurnosti na cestovnom prometu i stanje sigurnosti na državnoj granici također su u pozitivi. Posebnu pozornost posvećujemo tamnoj brojci kriminaliteta. Nastojimo što više zahvatiti tamnu brojku gospodarskog, organiziranog i kriminaliteta droga, kao i kriminaliteta na štetu maloljetnika. U prvih 8 mjeseci imamo sjajne rezultate, kod gospodrskog kriminaliteta su oni osam puta bolji nego u istom razdoblju prošle godine. Nastavljamo s ustrajnim radom na zadovoljstvo svih građana županije’, rekao je Rašić.
Čestitku policajcima uputio je i župan Ivo Žinić, koji je naglasio važnost prvih redarstvenika u stvaranju hrvatske policije i države te rekao kako je policija i danas zaslužna za sigurnost u državi.

‘Zadovoljni smo stanjem sigurnosti u županiji. Jedna smo od najsigurnijih država u Europi, a zasluge za to idu prije svega našoj policiji. Vjerujem da će i dalje raditi kvalitetno jer se tako stvaraju uvjeti koje druge zemlje nemaju’, rekao je Žinić.

najčitanije