Radovi na prvom učeničkom domu idu po planu

imp

Ucenicki Dom 3

Kako bi se omogućio smještaj učenicima tijekom školovanja, Županija je odlučila nekadašnju staru matičnu zgradu Strukovne škole Sisak, u Lađarskoj ulici, koja je također stradala u potresu prenamijeniti u Učenički dom.
Time će stara neugledna zgrada uz najljepši simbol Siska, stari most, dobiti popuno novi izgled i novu namjenu.

„To je prvi učenički dom u Sisku koji se sastoji od dvije zgrade. Trenutno je u obnovi prva zgrada koja je prije potresa imala ugovor o prenamjeni prostora da bi se onda kasnije taj ugovor nadopunio dodatnom projektnom dokumentacijom i prešlo na konstruktivna ojačanja. 12 milijuna kuna je ukupna vrijednost radova iz Fonda solidarnosti i Nacionalnog plana otpornosti i oporavka.“, rekao je resorni županijski pročelnik Darjan Vlahov.

Radovi konstruktivne obnove su u punom jeku, iznimno su zahtjevni: uklanjanje oštećenog stubišta i izvedba novog, rekonstrukcija podne ploče podruma, statička stabilizacija zgrade i elektrotehnički radovi. Trebali bi završiti krajem ove godine.

 

Učenički dom će imati 25 soba, svaka soba će imati kupaonicu. Imat će i sav onaj sadržaj koji je potreban, a to su i blagovaonica i kuhinja i sobe za odgajatelje, te će se prostirati kroz tri etaže. Kapacitet doma je 50 do 60 učenika.

najčitanije