Radovi na novom Odranskom mostu odvijaju se po planu

imp

most odra 2

U drugoj polovici listopada prošle godine (21.10.2021.), počeli su pripremni radovi na novom Odranskom mostu.
Riječ je o prvoj fazi izgradnje spojne ceste koja će, od novog mosta preko rijeke Odre, spojiti Sisak sa autocestom. Ukupna vrijednost radova koji će se odvijati na ovom projektu iznosi 64,7 milijuna kuna (bez PDV-a), a rok izvođenja radova iznosi 20 mjeseci. Investitor su Hrvatske ceste.

Kako teku radovi provjerio je nedavno obilazeći gradilište župan Ivan Celjak.
Izrazio je zadovoljstvo što su radovi krenuli i što u Vladi Republike Hrvatske imamo pouzdanog partnera koji je posredstvom Hrvatskih cesta u obnovu cestovne infrastrukture na području Siska uložio više od 162 milijuna kuna.
”Radovi na izgradnji mosta preko rijeke Odre napreduju jako dobro. Ovo je projekt koji Siščanke i Siščani čekaju godinama. Radi se o vrlo bitnom projektu za Sisak ali i Sisačko-moslavačku županiju. Dovršetkom ovog projekta, spojne ceste dužine 3200 metara, koja uključuje i novi most preko rijeke Odre, dužine od prilike oko 90 metara, 4 trake, zatim kružnog toka u Starom Pračnu, promjera 55 metara, čvorište Odra Sisačka, čvorište Stupno, dakle cijeli taj projekt, spojna cesta spaja se na izlaz Sisak, buduće autoceste, odnosno buduće dionica autoceste Lekenik-Sisak. Ovaj most je važan i za razvoj gospodarstva kao i dovršetak autoceste do Siska, jer izgradnjom mosta, izgradnjom autoceste Sisak će se bolje prometno povezati sa Zagrebom a to isto tako znači i dolazak investitora na naše područje.”, izjavio je župan Ivan Celjak.

Važna ulaganja u cestovnu infrastrukturu na području županije su: 2,5 milijuna kuna za interventnu sanaciju mosta Galdovo, 83,5 milijuna kuna za sanaciju mosta Gromova, 7,3 milijuna kuna za sanaciju mosta Stupno, 65 milijuna kuna za 1. i 2. fazu etapne izgradnje spojne ceste buduće autoceste, 3,6 milijuna kuna za kružni tok na području Novog Pračna i 10 milijuna kuna za sanaciju mosta Brest na području Petrinje.

 

 

Foto – Sisačko – moslavačka županija

najčitanije