
Peruanska i japanska kuhinja teme su kulinarskih radionica koje najavljuje sisački Kulinarski institut Kul-in. Radionice su besplatne i otvorene za javnost, ali zbog ograničenog broja mjesta, za sudjelovanje se treba prijaviti unaprijed. Održat će se 29. i 30. rujna. Voditelj radionica je Erwin Polar iz Amerike, koji pak ima peruansko-japanske korijene i njeguje ih upravo kroz spravljanje jela tradicionalne kuhinje svojih predaka.
Pa ćete između ostalog doznati što su to chawanmushi, tempura, sopa criolla i aji de galline i ostala egzotična jela.
U petak, 29. rujna, održat će se Radionica peruanske kuhinje, čiji je temelj prehrana starih indijanskih civilizacija, ali je zanimljivo i skladno iskombiniranima s doseljeničkim kuhinjama španjolske, portugala i italije.
U subotu, 30. rujna na meniju će biti japanska kuhinja, koja će vam pak otkriti novo lice morskih plodova, ribe, crvenogh mesa, riže, gljiva, tjestenine i ostalih poznatih namirnica ali na japanski način.
Obje radionice traju od 10 do 15 sati, održavaju se u sisačkom Kulinarskom institutu Kul – in, otvorene su za javnost, ali se za sudjelovanje morate prijaviti unaprijed, radi ograničenog broja polaznika. Više detalja i kontakte za prijavu možete naći ovdje.